Directes
Ara en la televisió
EN DIRECTE
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

Rap allagostat amb cloïsses i gambes

Fàcil
35 minuts
4 persones

Un peix de categoria

Rap allagostat amb cloïsses i gambes
22 de desembre 2022 - 19:59
  • 1,5 kg de cua de rap fresc
  • 1 kg de cloïsses de Carril
  • 100 g de pebre roig dolç 
  • 12 gambes roges 
  • 1 vitet roig fresc 
  • 3 alls
  • Caldo de peix
  • Concentrat de tomaca 
  • Julivert fresc 
  • Farina
  • Oli OVE
  • Sal
  • Paper de plàstic transparent
  • Paper d’alumini
  1. Empalustrem el lloms de rap amb el pebre roig i els afegim oli i sal.
  2. Els emboliquem amb paper de plàstic i amb paper d’alumini.
  3. Els posem a coure en caldo de peix durant 10 minuts, aprox.
  4. Per altra part, saltem les gambes i les reservem.
  5. En el mateix oli, sofregim els alls, amb vitet i farina.
  6. Hi afegim les cloïsses, caldo de peix i concentrat de tomaca.
  7. Ho deixem coure fins que s’òbriguen les cloïsses i ho rectifiquem de sal.
  8. Hi incorporem les gambes, el rap tallat a rodanxes, julivert picat i ho deixem coure una miqueta més.

Nutrició: el rap

El rap és un peix blanc que conté una quantitat molt baixa de greixos, per la qual cosa les calories que aporta són mínimes. A més, és un tipus de peix que té un alt valor nutritiu: és molt ric en vitamines, sobretot del grup B (B1, B3 i B9), així com en minerals (ferro, fòsfor, magnesi i potassi).

És un peix de fàcil digestió, per la qual cosa és idoni per a grans menjars, evitant la sensació de pesadesa. Així, és un aliment que encaixa en dietes destinades a la reducció de pes. També és ric en proteïnes d'alt valor biològic.

Convé tindre clar que este baix contingut de greixos i calories és, sempre que es cuine de manera suau, sense excés d'olis ni salses. El rap està indicat en les dietes destinades al control de pes, als trastorns digestius i a l'alimentació infantil.

Receptes amb peix Receptes fàcils Receptes de Nadal

També et pot interessar