Rap allagostat amb cloïsses i gambes
Un peix de categoria
Aquestes festes també són una bona ocasiò per a cuinar receptes amb peixos com el de hui. Vos proposem un rap allagostat amb cloïsses i gambes que està per a xuplar-se els dits. El rap és un peix finíssim i boníssim. Ho voleu comprovar?
Doncs, anoteu els ingredients!
Ingredients
- 1,5 kg de cua de rap fresc
- 1 kg de cloïsses de Carril
- 100 g de pebre roig dolç
- 12 gambes roges
- 1 vitet roig fresc
- 3 alls
- Caldo de peix
- Concentrat de tomaca
- Julivert fresc
- Farina
- Oli OVE
- Sal
- Paper de plàstic transparent
- Paper d’alumini
Elaboració
- Empalustrem el lloms de rap amb el pebre roig i els afegim oli i sal.
- Els emboliquem amb paper de plàstic i amb paper d’alumini.
- Els posem a coure en caldo de peix durant 10 minuts, aprox.
- Per altra part, saltem les gambes i les reservem.
- En el mateix oli, sofregim els alls, amb vitet i farina.
- Hi afegim les cloïsses, caldo de peix i concentrat de tomaca.
- Ho deixem coure fins que s’òbriguen les cloïsses i ho rectifiquem de sal.
- Hi incorporem les gambes, el rap tallat a rodanxes, julivert picat i ho deixem coure una miqueta més.
Nutrició: el rap
El rap és un peix blanc que conté una quantitat molt baixa de greixos, per la qual cosa les calories que aporta són mínimes. A més, és un tipus de peix que té un alt valor nutritiu: és molt ric en vitamines, sobretot del grup B (B1, B3 i B9), així com en minerals (ferro, fòsfor, magnesi i potassi).
És un peix de fàcil digestió, per la qual cosa és idoni per a grans menjars, evitant la sensació de pesadesa. Així, és un aliment que encaixa en dietes destinades a la reducció de pes. També és ric en proteïnes d'alt valor biològic.
Convé tindre clar que este baix contingut de greixos i calories és, sempre que es cuine de manera suau, sense excés d'olis ni salses. El rap està indicat en les dietes destinades al control de pes, als trastorns digestius i a l'alimentació infantil.