Rellom de porc amb salsa d'ametles
Irresistible!
Cuinem una recepta tan senzilla que no podreu resistir-vos a fer-la: un rellom de porc amb salsa d’ametles. A més, ho acompanyarem amb unes cruixents creïlles palla.
No s'oblideu dels ingredients!
Ingredients
- 1 kg de rellom de porc
- 1 l de llet
- 100 g d’ametla molta
- 2 creïlles
- 12 cebetes franceses
- Romer fresc
- Vinagre
- Mel
- Oli OVE
- Pebre negre
- Sal
Elaboració
- Pelem les creïlles i les tallem a làmines fines.
- Fem bastonets i ho reservem dins d’aigua freda.
- Posem a coure les cebetes amb oli i romer.
- Hi aboquem el vinagre i la mel i ho deixem caramel·litzar.
- Salpebrem el rellom i el marquem per tots els costats.
- En el mateix oli, torrem l’ametla.
- Hi aboquem la llet i ho integrem tot bé.
- Hi incorporem la carn i deixem que es coga durant 20 minuts.
- Escorrem i eixuguem bé les creïlles.
- Les fregim en oli abundant i les reservem.
- Quan el rellom estiga tendre, el tallem a rodanxes.
- Servim la carn amb la salsa i amb les creïlles i les cebetes.
Nutrició: ametla
Entre altres beneficis, les ametles ens aporten una gran quantitat de greixos saludables, proteïnes vegetals i fibra. També oligoelements, minerals i vitamines, especialment magnesi, calci, ferro, vitamina E i vitamina B. Tenen, per tant, una alta densitat energètica. Ideals per a picar entre hores. Són aptes per a tots perquè, pel seu baix índex glucèmic, són indicades per a persones amb diabetis.