Rellom Strogonoff
Una salsa clàssica
Cuinem un rellom amb salsa Strogonoff, una salsa que ha transcendit el plat d’on va nàixer: la vedella Strogonoff. Actualment, s'utilitza per a acompanyar pastes i tot tipus de carns, com en aquesta recepta.
Anota-la!
Ingredients
- 650 g de rellom de porc
- 200 g de bolets al gust
- 150 ml de nata
- 20 g de mantega
- 1 ceba xicoteta
- 1 all
- Mostassa de Dijon
- Oli OVE
- Julivert fresc
- Brandi
- Vi blanc
- Sal
Per a l’arròs:
- 100 g d’arròs basmati
- 200 ml de caldo de pollastre
- 1 ceba
- 1 all
- Sal
Elaboració
- Sofregim all i ceba, i coem un arròs blanquet
- Netegem el rellom i el tallem a medallons.
- Marquem la carn en una paella i la reservem.
- Sofregim amb mantega l’all i la ceba.
- Hi afegim els bolets, ho saltem i ho salpebrem.
- Hi aboquem brandi i desglacem la paella.
- Hi afegim vi blanc i ho deixem reduir.
- Hi incorporem la nata i mostassa.
- Hi incorporem la carn i el julivert picat.
La salsa Strogonoff
La salsa Strogonoff que acompanya el plat prové de la recepta original coneguda com vedella Stroganoff, feta a base de xampinyons, mostassa i nata. Encara que hi ha diverses històries sobre l’origen de la vedella Stroganoff, la versió més acceptada conta que va ser creació del xef francés André Dupont durant una competició de cuina al segle XIX. Este cuiner treballava per al comte Pável Aleksándrovich Stróganov, un famós general rus en qui es va inspirar per a posar-li nom al plat.