Rémol de Cullera amb fritada de verdures
Posem en valor el producte autòcton
Un plat senzill, però que garantix un resultat de primer nivell. Quan el producte és bo, tampoc necessita que li peguem moltes voltes, veritat? Així és: productes bons i elaboracions senzilles. Això és com jugar a futbol al primer toc. Prenem nota dels ingredients.
Ingredients
- 1 rémol de 500 g
- 1 carabasseta
- 1 albergina
- 1 ceba
- 1 tomaca
- 1 bulb de fenoll
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Tallem el rémol en quatre parts.
- El sofregim lleugerament i el retirem del foc.
- Saltem les verdures trossejades.
- Hi incorporem de nou el peix.
- Ofeguem el conjunt durant uns minuts més.
La llotja de Cullera: tradició i cultura
Generacions de mariners ixen a pescar des de bon matí fins a la vesprada per a oferir els millors peixos i el marisc que es troben a les vitrines dels restaurants. A Cullera trobem l’únic port fluvial de tot el Mediterrani espanyol, a la desembocadura del Xúquer, i també el lloc on podem vore com a espectadors un dels esdeveniments més preuats de la Comunitat Valenciana: la subhasta del peix.
El rémol
És un peix semigràs que per la seua textura, sabor i digestió fàcil encaixa en la dieta de les persones amb problemes d'estómac, així com les persones amb excés de pes, sempre que vigilen de no abusar de condiments grassos. Té un contingut mitjà de proteïnes d'alt valor biològic. El seu contingut en vitamina B12 i niacina és, potser, una mica menys rellevant respecte al que contenen altres peixos.