Rémol amb salsa tallada d'herbes
Plat lluïdor
Cuinem una recepta de rémol amb verdures i salsa tallada d'herbes. Un peix amb molta presència i un plat de gran classe i categoria que podria servir per a alguna ocasió especial.
Anoteu els ingredients:
Ingredients
- 2 lloms de rémol
- 8 espàrrecs verds grossos
- 8 tomaques cherry
- 1 manoll de carlotes baby
Per a la salsa:
- 5 escalunyes
- 50 g de mantega
- 100 ml de vi blanc
- 500 ml de nata
- Cebollí fresc
- Julivert fresc
- Sàlvia fresca
- Orenga fresca
- Oli OVE
- Llima
- Sal
Elaboració
- Escaldem les herbes i les triturem amb oli i llima.
- El reservem i el colem.
- Per a la salsa, sofregim les escalunyes amb mantega.
- Hi aboquem el vi i ho deixem reduir.
- Hi incorporem la nata i ho deixem coure.
- Ho triturem, ho colem i ho reservem.
- Escaldem les verdures i ho reservem.
- Fem el peix i les verdures a la planxa.
- Ho servim amb la salsa tallada amb l’oli d’herbes.
Nutrició: rémol
És un peix semigràs que per la seua textura, sabor i digestió fàcil encaixa en la dieta de persones amb problemes d'estómac, així com de persones amb excés de pes, sempre que vigilen de no abusar de condiments grassos. Té un contingut mitjà de proteïnes d'alt valor biològic. El seu contingut de vitamina B12 i niacina és, potser, una mica menys rellevant respecte al que contenen altres peixos.