Risotto d'espinacs i salmó
Fàcil i ràpid
Cuinem risotto d'espinacs i salmó, una recepta que, a banda d'estar boníssima, és ben fàcil de fer. I per a que siga encara més fàcil, la fem amb salmó en conserva, al natural, com les llaunes de tonyina.
Necessitem:
Ingredients
- 300 g d'arròs redó
- 100 g d'espinacs congelats
- 2 llaunes de salmó al natural
- 1 ceba tendra
- 2 alls
- 2 rovells d'ou
- Fumet de peix
- Anous pelades
- Formatge grana padano
- Vi blanc
- Mantega
Elaboració
- Saltem els espinacs i hi afegim fumet.
- Ho deixem coure, ho triturem i ho colem.
- Sofregim la ceba i els alls.
- Hi afegim l’arròs i vi blanc i ho deixem evaporar.
- Hi aboquem fumet i ho deixem coure uns 15 minuts.
- A mitjan cocció, hi afegim la crema d’espinacs i la mantega.
- Ho mesclem bé amb el foc apagat i hi afegim el formatge ratllat i els rovells.
- Ho servim acompanyat de salmó i d’anous.
Les conserves de peix
Les conserves de peix tenen el gran avantatge que han passat per un procés industrial amb alts estàndards de qualitat. Això garanteix l'eliminació de qualsevol bacteri o microorganisme indesitjat. I en aquest sentit, encara que poden ser menys versàtils que un peix fresc, són més segurs per al consum. A més, una llauna de sardines, salmó o tonyina pot durar anys, en comparació amb els pocs dies que dura un peix fresc refrigerat. Finalment, la conserva és molt més pràctica i econòmica.
Particularment, el salmó enllaunat és una de les opcions més saludables disponibles, replet d'omega-3 i baix en mercuri i altres contaminants. La varietat de salmó roig està plena de greixos omega-3 saludables i és una excel·lent font de proteïnes, vitamina D i seleni.