Risotto de floricol amb salmó
Sabor italià
El risotto és un gran exemple de jugar amb les característiques de l’arròs i, en aquesta ocasió, en fem un amb salmó i floricol, una recepta molt completa i saludable.
Anota!
Ingredients
- 200 g d'arròs redó
- 200 g de salmó fresc
- 200 g de molles de floricol congelades
- 200 g de ceba congelada
- Nata líquida
- Caldo de pollastre
- Formatge Grana Padano
- Ceba cruixent
- Anet sec
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Sofregim la ceba fins que quede daurada.
- Hi afegim la floricol i l’arròs.
- Hi incorporem el caldo a poc a poc i ho deixem coure.
- Ho lliguem amb nata i formatge ratllat.
- Torrem el salmó i l’empolvorem amb anet.
- Servim el salmó amb el risotto.
- Ho acabem amb ceba cruixent.
Parmesà o "grana padano"?
El formatge grana padano no és formatge parmesà, però són molt semblants en aparença i textura, i potser és fàcil confondre’ls. Es tracta d’una distinció més per qüestions de denominació d’origen, ja que l’elaboració és semblant i les diferències principals venen de la raça i alimentació de les vaques i de l’envelliment del formatge (el parmesà es cura un mínim de 12 mesos i el grana, 9).
Per a molta gent, tots els formatges durs d'Itàlia són formatge parmesà, i utilitzen eixa paraula de manera intercanviable. Als Estats Units, qualsevol formatge de llet de vaca que tinga una corfa dura i trencadissa, amb una textura granular, que es puga ratllar fàcilment, es pot etiquetar com a parmesà. Al final, la diferència entre l’un i l’altre el marca la qualitat del producte, independentment de si és parmesà o grana padano.