Com fer un bon risotto
La tècnica de cuinar l'arròs a l'estil del risotto consisteix a afegir líquid calent de forma gradual a l'arròs mentre es remou constantment fins que l'arròs estiga cuit i el plat tinga una textura cremosa i suau. Passos a seguir per a qualsevol risotto:
- Comencem amb una base aromàtica amb un sofregit de ceba o altres verdures fins que estiguen suaus i translúcides.
- Hi afegim l'arròs i el removem bé amb el greix perquè comence a alliberar midó.
- Hi afegim vi blanc i deixem que s'evapore. Això ajuda a alliberar més sabor i contribuïx a la cremositat del plat.
- Hi afegim caldo calent en xicotetes quantitats mentre ho removem constantment per a permetre que l'arròs absorbisca el líquid abans d'afegir-n’hi més. Aquest procés de remenat ajuda a alliberar el midó de l'arròs i a crear la textura cremosa del risotto.
- Continuem afegint-hi líquid calent i removent-ho fins que l'arròs estiga cuit però encara una mica al dente al centre del gra sencer.
- Fora del foc, hi afegim parmesà o altres formatges ratllats, mantega i altres ingredients al nostre gust. Ho removem fins que el formatge i la mantega es fonguen.