Risotto de tomaca amb llagostins

Fàcil
2 hores
4 persones

No li direu que no

Risotto de tomaca amb llagostins
Risotto de tomaca amb llagostins
26 de juny 2023 - 19:59

Agafem un poc d'ací i un poc d'alla per a fer esta recepta tan saborosa. Cuinem a continuació un risotto de tomaca amb llagostins orientals i els saltarem amb sèsam, vitet i salsa de soja.

Anem allà!

  • 200 g d'arròs per a risotto 
  • 150 g de tomaca triturada 
  • 50 g de formatge parmesà
  • 50 g de mantega
  • 1 l de caldo de pollastre
  • 50 ml de vi blanc
  • 1 ceba
  • 2 alls
  • Oli OVE
  • Sal

Per als llagostins:

  • 8 llagostins grossos
  • 1 vitet roig 
  • Sèsam blanc torrat
  • Salsa de soja 
  • Alfàbega fresca
  • Cacauet picat
  • Oli OVE 
  1. En una paella, sofregim la ceba i els alls picats i hi aboquem el vi.
  2. Ho deixem reduir i hi afegim l’arròs.
  3. Hi aboquem la tomaca i ho sofregim tot fins que perda l’aigua.
  4. Hi incorporem, a poc a poc, el caldo de pollastre calent.
  5. Ho deixem coure sense deixar de remoure-ho.
  6. Quan l’arròs estiga cuit, ho lliguem amb la mantega i el formatge.
  7. Pelem els llagostins, els salem i en saltem les cues amb el vitet, el sèsam, el cacauet i salsa de soja.
  8. Servim el risotto amb els llagostins i ho decorem amb alfàbega.

Com fer un bon risotto

La tècnica de cuinar l'arròs a l'estil del risotto consisteix a afegir líquid calent de forma gradual a l'arròs mentre es remou constantment fins que l'arròs estiga cuit i el plat tinga una textura cremosa i suau. Passos a seguir per a qualsevol risotto:

  • Comencem amb una base aromàtica amb un sofregit de ceba o altres verdures fins que estiguen suaus i translúcides. 
  • Hi afegim l'arròs i el removem bé amb el greix perquè comence a alliberar midó.
  • Hi afegim vi blanc i deixem que s'evapore.  Això ajuda a alliberar més sabor i contribuïx a la cremositat del plat.
  • Hi afegim caldo calent en xicotetes quantitats mentre ho removem constantment per a permetre que l'arròs absorbisca el líquid abans d'afegir-n’hi més. Aquest procés de remenat ajuda a alliberar el midó de l'arròs i a crear la textura cremosa del risotto.
  • Continuem afegint-hi líquid calent i removent-ho fins que l'arròs estiga cuit però encara una mica al dente al centre del gra sencer.
  • Fora del foc, hi afegim parmesà o altres formatges ratllats, mantega i altres ingredients al nostre gust. Ho removem fins que el formatge i la mantega es fonguen.

També et pot interessar

stats