Risotto de tomaca amb llagostins
No li direu que no
Agafem un poc d'ací i un poc d'alla per a fer esta recepta tan saborosa. Cuinem a continuació un risotto de tomaca amb llagostins orientals i els saltarem amb sèsam, vitet i salsa de soja.
Anem allà!
Ingredients
- 200 g d'arròs per a risotto
- 150 g de tomaca triturada
- 50 g de formatge parmesà
- 50 g de mantega
- 1 l de caldo de pollastre
- 50 ml de vi blanc
- 1 ceba
- 2 alls
- Oli OVE
- Sal
Per als llagostins:
- 8 llagostins grossos
- 1 vitet roig
- Sèsam blanc torrat
- Salsa de soja
- Alfàbega fresca
- Cacauet picat
- Oli OVE
Elaboració
- En una paella, sofregim la ceba i els alls picats i hi aboquem el vi.
- Ho deixem reduir i hi afegim l’arròs.
- Hi aboquem la tomaca i ho sofregim tot fins que perda l’aigua.
- Hi incorporem, a poc a poc, el caldo de pollastre calent.
- Ho deixem coure sense deixar de remoure-ho.
- Quan l’arròs estiga cuit, ho lliguem amb la mantega i el formatge.
- Pelem els llagostins, els salem i en saltem les cues amb el vitet, el sèsam, el cacauet i salsa de soja.
- Servim el risotto amb els llagostins i ho decorem amb alfàbega.
Com fer un bon risotto
La tècnica de cuinar l'arròs a l'estil del risotto consisteix a afegir líquid calent de forma gradual a l'arròs mentre es remou constantment fins que l'arròs estiga cuit i el plat tinga una textura cremosa i suau. Passos a seguir per a qualsevol risotto:
- Comencem amb una base aromàtica amb un sofregit de ceba o altres verdures fins que estiguen suaus i translúcides.
- Hi afegim l'arròs i el removem bé amb el greix perquè comence a alliberar midó.
- Hi afegim vi blanc i deixem que s'evapore. Això ajuda a alliberar més sabor i contribuïx a la cremositat del plat.
- Hi afegim caldo calent en xicotetes quantitats mentre ho removem constantment per a permetre que l'arròs absorbisca el líquid abans d'afegir-n’hi més. Aquest procés de remenat ajuda a alliberar el midó de l'arròs i a crear la textura cremosa del risotto.
- Continuem afegint-hi líquid calent i removent-ho fins que l'arròs estiga cuit però encara una mica al dente al centre del gra sencer.
- Fora del foc, hi afegim parmesà o altres formatges ratllats, mantega i altres ingredients al nostre gust. Ho removem fins que el formatge i la mantega es fonguen.