Roques de xocolate amb maduixes i fruita seca
“L'aigua clara i el xocolate espés”
Les postres i els dolços, de vegades, poden ser una mica més saludables. És el cas de la recepta de roques de xocolate amb maduixes i fruita seca que cuinarem hui. Un dolç equilibrat, sense sucre en excés i amb cereals i anous.
No t'oblides dels ingredients!
Ingredients
- 1 pastilla de xocolate negre 85%
- Anous
- Flocs de dacsa
- Maduixes congelades
Elaboració
- Fonem el xocolate al bany de maria.
- Mesclem els cereals i les anous amb el xocolate.
- Sobre una safata, col·loquem muntonets d’esta mescla.
- Posem un tros de maduixa damunt de cada roca i ho deixem refredar.
Nutrició: xocolate negre 85%
Les tauletes de xocolate negre que contenen més d'un 85% de cacau ens aporten grans beneficis per a l'organisme, que van des de la disminució del colesterol LDL fins a l'estimulació cerebral o l'aportació de ferro i substàncies que ajuden a millorar l'estat d'ànim. Les seues propietats antioxidants redueixen l'estrés i milloren la salut cardiovascular. La Fundació Espanyola del Cor en recomana un consum moderat i en el context d'una dieta equilibrada.
El xocolate amb què cal tindre més precaució és aquell que porta sucre i poc cacau, ja que conté una major quantitat de greixos saturats i sucres. El seu consum s'ha associat amb acne, obesitat, hipertensió, malaltia de les artèries coronàries i diabetis.