La rosquilleta valenciana
El típic producte valencià
Les rosquilletes són un producte prou exclusiu de la Comunitat Valenciana, el tenim molt assumit i normalitzat, però fora de la comunitat no és tan quotidià.
Aquesta recepta la prepararem com una espècie de coca.
Ingredients
Per a les rosquilletes:
- 250 g de farina
- 50 g de segó de blat
- 5 g de rent de forner
- 50 ml d’oli OVE
- 200 ml d’aigua
- 10 g de sal
Per al farciment:
- 2 pimentons rojos
- 1 albergina ratllada
- 100 g de formatge de cabra de rul·lo
- 1 capellà
- 1 all
- Timó fresc o sec
- Olives negres
- Canonges
- Oli OVE
Elaboració
- Torrem al foc, o al forn, l'albergina, els pimentons i el capellà.
- Per una altra part, pastem els ingredients de les rosquilletes fins que quede una massa esponjosa, i la deixem reposar.
- Fem boles amb la pasta, les aplanem i les estirem.
- Posem les rosquilletes sobre una safata de forn i les enfornem.
- Preparem un espencat amb els pimentons i l’albergina ja torrats i pelats.
- Ho adobem amb all, timó, oli i sal.
- Esmollem el capellà i l'adobem amb oli.
- Damunt de cada rosquilleta, posem l'espencat i el formatge de cabra i ho gratinem en el forn.
- Servim les rosquilletes amb el capellà per damunt, unes olives negres i uns canonges.
El segó de blat
El segó és la part externa del cereal, la pell. S'obté de moldre els grans de blat.
Conté cel·lulosa, proteïnes, minerals, greixos i aigua, i és una font de fibra insoluble molt important. La fibra insoluble és la que no absorbeix aigua i que, per tant, accelera el temps del trànsit intestinal.
El segó és el que se li posa moltes vegades a la farina refinada per a fer pans que pareguen integrals, però que no ho són.