Rossejat de fideus
O fideus mariners
Cuinem un rossejat de fideus dels que queden cruixents i que, si t’agafen amb gana, podries menjar-te’n un calder tu a soles. Acompanyem els fideus amb gamba, calamaret i allioli.
Anota!
Ingredients
- 400 g de fideu fi
- 250 g de gamba arrossera
- 250 g de calamarets
- 2 l de caldo de peix
- 1 ceba tendra
- 2 alls
- Safrà
- Pebre roig dolç
- Oli OVE
- Sal
Per a l’allioli:
- 3 alls
- 1 ou
- Oli de gira-sol
- Llima
- Sal
Elaboració
- Rossegem els fideus al forn a 180 ºC durant 15 min.
- Sofregim les gambes i les reservem.
- Sofregim els alls i la ceba.
- Hi afegim els calamarets.
- Hi incorporem el pebre roig i els fideus i els daurem bé.
- Hi aboquem el caldo junt amb el safrà i ho deixem coure.
- Emulsionem l’ou i els alls amb l’oli i suc de llima.
- Servim el rossejat amb l’allioli.
No tota la pasta és italiana
Sovint pensem que tota la pasta que mengen ve d’Itàlia i no és així. A l'Espanya mossàrab ja es menjaven lasanyes, cuscús i fideus elaborats amb farina i aigua. Fideus és la denominació més antiga amb la qual es coneix la pasta al nostre país i apareix per primera vegada en un manuscrit àrab del segle XIII; el seu consum va tindre gran popularitat durant l'edat mitjana a les regions de la península Ibèrica més pròximes al mar Mediterrani.