Directes
Ara en la televisió
GRADA 20:30
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Rotllets de canella amb albercoc

Fàcil
3 hores
4 persones

La moda dels cinnamon rolls

Rotllets de canella amb albercoc
25 de gener 2024 - 20:10
  • 300 g de farina
  • 40 g de sucre
  • 7 g de rent fresc
  • 150 ml de llet
  • 40 g de mantega
  • 1 ou
  • Melmelada d’albercoc

Per al farciment:

  • 60 g de mantega
  • 50 g de sucre moreno
  • Canella en pols
  1. Mesclem la farina i la mantega.
  2. Hi afegim el sucre i el rent esmicolat.
  3. Hi incorporem l’ou i la llet i ho pastem bé.
  4. Deixem reposar la massa durant dos hores.
  5. Mesclem la mantega amb el sucre i canella.
  6. Estirem la massa i la untem amb el farciment.
  7. Enrotllem la massa, la tallem i la deixem fermentar.
  8. Enfornem els rotllets a 200 °C durant 30 minuts.
  9. Els traiem del forn i els untem amb la melmelada.

Els rotllets de canella són suecs

Encara que la popularitat d’estos dolços ha vingut dels Estats Units, els rotllets o brioixos de canella són originaris de Suècia, on es va elaborar el primer l'any 1920. Era un dolç car, perquè la mantega i la canella eren cares, però en l’actualitat es diu que cada suec menja de mitjana uns 300 rotllets de canella a l'any.

No obstant això, encara que als països nòrdics sempre s'han consumit, no ha sigut així en la resta d'Europa. En la segona meitat del segle XX, els suecs que van emigrar als Estats Units es van emportar la recepta, i el màrqueting americà va fer la resta.

Receptes del món Postres

També et pot interessar