Rotllets de taronja de la Ti Maria Mengual
“Qui té fam, somia rotllos”
Hui és dia de rotllets de taronja. Dels rotllets de taronja de la Ti Maria Mengual, de Pego. Una recepta que sempre triomfa i que ret homenatge al saber de diverses generacions de dones valencianes, gràcies a les quals podem gaudir de delícies com aquestes.
Anota els ingredients!
Ingredients
- 200 ml de suc de taronja
- 200 ml d'oli de gira-sol
- 350 g de sucre
- 2-3 ous
- Bicarbonat sòdic
- Farina
Elaboració
- Batem els ous amb el sucre.
- Hi incorporem el suc i l’oli, i ho batem tot bé.
- Hi afegim una cullerada de bicarbonat i la farina a poc a poc.
- Ho pastem fins que ja no admeta més farina.
- Fem xurros de pasta i els enrotllem.
- Passem els rotllets per sucre i els col·loquem en una safata de forn.
- Els enfornem a 180 °C durant 15 minuts, aprox.
Nutrició: ous
Ens aporten proteïnes d'alt valor biològic i, com que contenen tots els aminoàcids essencials, es consideren proteïnes de referència amb les quals s'avalua la resta. El rovell és ric en greixos, però també de la millor qualitat: el contingut conjunt d'àcids grassos monoinsaturats i poliinsaturats supera àmpliament el de greix saturat, i la seua aportació d'àcid oleic, linoleic i omega-3 té un gran interés pels seus efectes beneficiosos en la salut.