Rotllo d'espinacs i salmó
Per a compartir
Elaborem un rotllo d’espinacs i salmó que és perfecte per a un sopar informal, un plat que podem deixar preparat amb antelació.
Pren nota!
Ingredients
- 200 g de salmó marinat
- 100 g de formatge crema
- 2 tomaques
- 1 ceba roja
- Ruca
- Pipes de carabassa
Per a la massa:
- 250 g d'espinacs
- 80 g de farina
- 25 g de julivert
- 2 ous
- Pebre negre
- Anou moscada
- Sal
Elaboració
- Triturem els ingredients de la massa.
- Ho estenem i ho enfornem a 180 °C durant 10 minuts.
- Hi estenem el formatge per damunt.
- Hi repartim el salmó tallat ben fi.
- Hi afegim rodanxes de ceba i tomaca i ho enrotllem.
- Ho tallem a cercles i ho servim amb les pipes i ruca.
Nutrició: salmó
És una de les millors fonts d'àcids grassos omega-3, un aliment ric en proteïnes d'alt valor biològic, vitamines A, D, B2, B3, B6, B9 i B12 i minerals com el magnesi, el zinc i el iode, que fan d’este peix un aliment imprescindible per a esportistes, xiquets i persones actives. El salmó fumat conté les mateixes propietats que el salmó fresc, però el fumat conté més sal i sucre. A més, hem de procurar consumir el salmó fumat com més fresc millor (sense deixar-lo molt de temps en la nevera), perquè va acumulant substàncies nitrogenades que poden provocar símptomes al·lèrgics.