Salmó farcit
Dia de peix
Si no heu farcit mai un salmó, hui és el dia. Proposem una recepta diferent per a un peix que, gràcies al seu valor nutricional, ja s'ha convertit en un aliment imprescindible per a esportistes, xiquets i persones actives.
Anota!
Ingredients
- 1 llom de salmó net d’espines
- 15 filets d'anxova
- 50 g de tàperes
- 1 vitet roig fresc
- 1 llima
- Olives variades sense pinyol
- Romer fresc
- Oli OVE
- Pebre blanc
- Sal
Per a la guarnició:
- 500 g de tomaques cherry variades
- 1 cabeça d'all
- 1 ceba morada
- Alfàbega fresca
- Orenga
- Oli OVE
- Vinagre de Mòdena
- Pebre negre
- Sal
Elaboració
- Piquem les olives, les anxoves i les tàperes.
- Hi agreguem el vitet i fulles de romer.
- Hi afegim suc de llima, sal, pebre i oli i ho mesclem.
- Fem unes incisions al salmó i ho farcim amb la mescla.
- Ho enfornem a 180 °C durant 20 minuts.
- Enfornem les tomaques adobades amb all, oli, sal, vinagre, pebre i orenga.
- Quan estiga rostit, hi afegim la ceba i l’alfàbega.
- Servim el salmó amb les tomaques rostides. Senzill, però brillant!
Nutrició: tàperes
Tenen grans propietats nutricionals, són baixes en greixos i calories i són riques en magnesi, vitamina C i àcid fòlic. A més, s'han utilitzat com a medicina popular durant milers d'anys. Actualment, s'estudien pel seu potencial anticancerós, antidiabètic i antiinflamatori, pels seus possibles beneficis circulatoris i, en concret, per a futurs tractaments per a l'epilèpsia i els ritmes cardíacs anormals.