Salmó farcit

Fàcil
2 hores
4 persones

Dia de peix

Salmó farcit
Salmó farcit
13 de novembre 2023 - 20:10

Si no heu farcit mai un salmó, hui és el dia. Proposem una recepta diferent per a un peix que, gràcies al seu valor nutricional, ja s'ha convertit en un aliment imprescindible per a esportistes, xiquets i persones actives.

Anota!

  • 1 llom de salmó net d’espines
  • 15 filets d'anxova 
  • 50 g de tàperes 
  • 1 vitet roig fresc 
  • 1 llima
  • Olives variades sense pinyol
  • Romer fresc 
  • Oli OVE
  • Pebre blanc
  • Sal

Per a la guarnició:

  • 500 g de tomaques cherry variades
  • 1 cabeça d'all 
  • 1 ceba morada
  • Alfàbega fresca
  • Orenga 
  • Oli OVE
  • Vinagre de Mòdena
  • Pebre negre
  • Sal
  1. Piquem les olives, les anxoves i les tàperes.
  2. Hi agreguem el vitet i fulles de romer.
  3. Hi afegim suc de llima, sal, pebre i oli i ho mesclem.
  4. Fem unes incisions al salmó i ho farcim amb la mescla.
  5. Ho enfornem a 180 °C durant 20 minuts.
  6. Enfornem les tomaques adobades amb all, oli, sal, vinagre, pebre i orenga.
  7. Quan estiga rostit, hi afegim la ceba i l’alfàbega.
  8. Servim el salmó amb les tomaques rostides. Senzill, però brillant!

Nutrició: tàperes

Tenen grans propietats nutricionals, són baixes en greixos i calories i són riques en magnesi, vitamina C i àcid fòlic. A més, s'han utilitzat com a medicina popular durant milers d'anys. Actualment, s'estudien pel seu potencial anticancerós, antidiabètic i antiinflamatori, pels seus possibles beneficis circulatoris i, en concret, per a futurs tractaments per a l'epilèpsia i els ritmes cardíacs anormals.

També et pot interessar

stats