Salmorejo amb alvocat, llagostins i cruixent de pernil
Una sopa freda i ràpida per a combatre les altes temperatures de l’estiu
Amb l’arribada de l’estiu arriben les receptes més típiques per a combatre les altes temperatures. Entre aquestes, trobem un gran ventall d'opcions i hi ha el gran contrincant del gaspatxo, el salmorejo. Aquesta crema és espessa, fresca i molt fàcil d’elaborar.
En aquesta recepta podem trobar el salmorejo no com l'element principal, sinó com una salsa que acompanya el plat complet on hi ha més ingredients importants com ara els llagostins, el pernil i una crema d’alvocat.
Ingredients
Acompanyants
- 8 cues de llagostí cuit
- 150 g de pernil
- Ous de guatla
Per al salmorejo
- 1 kg de tomaca
- 200 g de molla de pa
- 1 all
- Vinagre de Xerés
- Oli OVE
- Sal
- Aigua
Per a la crema d'alvocat
- 1 alvocat
- 50 g de formatge de crema
- 1 llima
- Julivert
- Pebre blanc
- Oli OVE
Elaboració
- Triturem els ingredients del salmorejo.
- Mesclem bé els ingredients de la crema d’alvocat i ho deixem a banda.
- Sequem les tallades de pernil en el microones.
- Escudellem amb la crema, els llagostins, els ous i el cruixent de pernil.
- Ho recobrim amb el salmorejo.
Consells perquè el pernil estiga més cruixent
Posarem els trossets de pernil en el microones uns segons.
El toc final
Finalment, culminarem la crema amb la combinació de les cues de llagostí cuit, els trossos de pernil i els ous de guatla que hi deixaran un toc molt saborós al plat.
Aquest plat de cullera és molt fàcil de preparar i els ingredients que s’afigen per a combinar-lo poden canviar a gust del consumidor. Elabora amb rapidesa els teus plats d’estiu i disfruta del gust d’un bon salmorejo.