Directes
Ara en la televisió
DEL TWIST AL CLIC
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Salsa per a pizza

Fàcil
90 minuts
4 persones

La tomaca és la protagonista

Salsa per a pizza
19 de setembre 2023 - 20:10
  • 800 g de tomaca sencera pelada
  • 2 cebes tendres
  • 1 pimentó verd italià 
  • All en pols
  • Bicarbonat
  • Pebre blanc
  • Oli OVE
  • Sal

Per a la pizza:

  • 1 base de pizza fresca
  • Pepperoni a rodanxes
  • Orenga seca
  • 1 pot de “jalapeños“
  • Mozzarella ratllada
  1. Sofregim la ceba i el pimentó.
  2. Hi afegim la tomaca, all en pols i bicarbonat.
  3. Ho deixem coure i ho passem pel passapuré.
  4. Estenem la salsa sobre la massa de la pizza.
  5. Repartim la resta d’ingredients per damunt.
  6. Enfornem la pizza fins que estiga ben cuita.

Nutrició: la tomaca

Aporta principalment aigua i hidrats de carboni. Entre altres característiques, hi destaca principalment la presència dels carotenoides coneguts com a licopens. El licopé és un pigment vegetal vinculat amb la prevenció de malalties com el càncer, sobretot del de pròstata. La tomaca triturada o cuita i la seua combinació amb oli millora l'absorció del licopé en l’organisme.

Respecte a l’acidesa de la tomaca, la gent que patix ardor d’estómac o que té problemes de reflux tampoc té per què deixar de menjar tomaca, només cal no excedir-se o fer-ho en xicotetes quantitats. Per als problemes indicats, és pitjor menjar molt o beure alcohol que menjar tomaca.

Receptes fàcils

També et pot interessar