“Salsimojo”
"Massa per a la carabassa"
Hui cuinarem carabassa, un producte de l'horta molt valencià, i ho farem amb una recepta tradicional de l’interior d’Alacant, el “salsimojo”, un mullador molt popular a la comarca del Vinalopó Mitjà.
Agafa pa i anota els ingredients!
Ingredients
- Mitja carabassa
- 4 creïlles
- 1-2 cebes
- 4 alls
- 4 ous
- Aigua
- Cebollí
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- En una cassola, sofregim la ceba trossejada i la creïlla tallada a daus.
- Hi afegim la carabassa a daus.
- En una paella, sofregim els alls i els incorporem a la cassola.
- Hi agreguem una mica d’aigua i ho deixem coure durant 20 minuts, aprox.
- Ho rectifiquem de sal i hi incorporem els ous.
- Ho servim i ho decorem amb una miqueta de cebollí picat.
Nutrició: carabassa
La carabassa guisada o bollida és recomanable per a gent gran, la digestió de la qual ja s'ha alentit. Este aliment va bé per a l’estrenyiment, alleuja els símptomes de l’úlcera pèptica, la gastritis i les malalties del pàncrees. Conté fibra, substàncies de pectina i altres compostos valuosos que milloren la mobilitat intestinal. També millora la microflora.
A banda, la carabassa és un al·lergen fort, per tant, pot produir una reacció al·lèrgica. Si teniu predisposició a diverses reaccions al·lèrgiques, utilitzeu-la amb mesura, en porcions xicotetes. Els símptomes consisteixen habitualment en picor localitzada en la boca, llavis i gola. Són molt freqüents els casos d'al·lèrgia a les pipes de carabassa.