“Salsimojo”

Fàcil
30 minuts
4 persones

"Massa per a la carabassa"

“Salsimojo”
“Salsimojo”
19 de desembre 2022 - 19:59

Hui cuinarem carabassa, un producte de l'horta molt valencià, i ho farem amb una recepta tradicional de l’interior d’Alacant, el “salsimojo”, un mullador molt popular a la comarca del Vinalopó Mitjà.

Agafa pa i anota els ingredients!

  • Mitja carabassa
  • 4 creïlles
  • 1-2 cebes
  • 4 alls
  • 4 ous
  • Aigua 
  • Cebollí
  • Oli OVE
  • Sal
  1. En una cassola, sofregim la ceba trossejada i la creïlla tallada a daus.
  2. Hi afegim la carabassa a daus.
  3. En una paella, sofregim els alls i els incorporem a la cassola.
  4. Hi agreguem una mica d’aigua i ho deixem coure durant 20 minuts, aprox.
  5. Ho rectifiquem de sal i hi incorporem els ous.
  6. Ho servim i ho decorem amb una miqueta de cebollí picat.

Nutrició: carabassa

La carabassa guisada o bollida és recomanable per a gent gran, la digestió de la qual ja s'ha alentit. Este aliment va bé per a l’estrenyiment, alleuja els símptomes de l’úlcera pèptica, la gastritis i les malalties del pàncrees. Conté fibra, substàncies de pectina i altres compostos valuosos que milloren la mobilitat intestinal. També millora la microflora.

A banda, la carabassa és un al·lergen fort, per tant, pot produir una reacció al·lèrgica. Si teniu predisposició a diverses reaccions al·lèrgiques, utilitzeu-la amb mesura, en porcions xicotetes. Els símptomes consisteixen habitualment en picor localitzada en la boca, llavis i gola. Són molt freqüents els casos d'al·lèrgia a les pipes de carabassa.

També et pot interessar

stats