Samosses d'espinacs i formatge feta
Amb Beatriz Sánchez
De la mà de Beatriz Sánchez ens arriba aquesta recepta de samosses, uns paquetets de pasta fil·lo que farcirem d’espinacs i formatge feta. Una recepta molt fàcil de fer i molt ràpida.
Anota!
Ingredients
- 1 paquet de pasta fil·lo
- 300 g d'espinacs frescos
- 150 g de formatge feta
- 1 llima
- Oli OVE
- Oli de gira-sol
- Pebre negre
- Sal
Per a la salsa de tomaques:
- 200 g de tomaques seques
- 300 g de tomaca fregida
- 4 alls
- Alfàbega seca
- Orenga seca
- Julivert fresc
Elaboració
- Saltem els espinacs i els escorrem.
- Hi afegim ratlladura de llima i el formatge.
- Ho mesclem bé i ho deixem refredar.
- Tallem els fulls de pasta en dos rectangles.
- Hi posem el farciment i els pleguem en forma de triangle.
- Els pintem amb oli de gira-sol i els enfornem.
- Triturem les tomaques seques amb la tomaca fregida.
- Hi afegim una picada d’all i julivert.
- Ho adobem amb alfàbega i orenga.
- Servim les samosses amb la salsa.
La pasta fil·lo
És una massa típica de la gastronomia àrab, turca i armènia que es caracteritza per estendre's en làmines superprimes (a vegades són quasi translúcides). Se sol utilitzar en receptes dolces, com el deliciós baclaua, però la veritat és que queda molt bé també en preparacions salades, sobretot quan fregim o enfornem la massa. Se’n poden fer fàcilment cruixents, milfulls o samosses com aquestes.