Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Samosses de milfulls

Fàcil
45 minuts
4 persones

Un entrant fàcil

Samosses de milfulls
10 de febrer 2023 - 19:59
  • 1 paquet de pasta fullada 
  • 2 creïlles
  • 2 carlotes
  • 2 ramells grans de floricol
  • 1 vitet verd 
  • 1 ceba
  • 1 ou
  • Curri
  • Cúrcuma
  • Comí en pols
  • Oli de gira-sol
  • Sal

Per a l'agredolç de bresquilla:

  • 1 pot de bresquilles en almívar
  • 50 g de sucre 
  • 50 ml de vinagre de poma
  • 50 ml de quètxup 
  • 10 g de fècula de dacsa 
  • Sal
  1. Coem les creïlles, les carlotes i la floricol.
  2. Saltem la ceba i el vitet, i hi afegim les verdures.
  3. Hi agreguem les espècies, ho saltem tot i ho deixem refredar.
  4. Tallem cercles de pasta fullada i els farcim amb les verdures.
  5. Tapem els milfulls, els pintem amb ou batut i els enfornem a 200 graus durant 15 minuts, aprox.
  6. Bollim les bresquilles en almívar amb el sucre, el vinagre i el quètxup.
  7. Ho triturem, hi incorporem la fècula de dacsa i ho barregem.
  8. Servim els milfulls amb la salsa agredolça.

Nutrició: vitet

Anomenem vitets els pimentons o pebreres que piquen, molt o poquet, i n’hi ha de molts tipus i varietats. Són aliments poc calòrics que tenen un alt percentatge d'aigua. Tenen potassi i vitamines, principalment vitamina C i vitamina A. Destaquen principalment pel seu poder vasodilatador i la tendència a oxigenar la sang. Per la seua elevada quantitat de vitamina C, parlem d'un bon antioxidant, i pel seu contingut en polifenols, el vitet gaudeix d'un cert efecte antiinflamatori i purificador pulmonar. De sempre s’ha dit que menjar vitets allarga la vida, però el més important és que, bé siguen frescos o en salmorra, mai ens toquem els ulls després de manipular-ne.

Receptes fàcils Receptes vegetarianes Receptes veganes

També et pot interessar