Samosses de milfulls
Un entrant fàcil
Prepararem unes samosses de milfulls amb agredolç de bresquilla. És una recepta habitual en l'Orient Mitjà i Àfrica i es tracta d'un entrant molt bo, amb moltes verdures i superpràctic per a preparar sopars amb convidats.
Per a fer-les, necessitaràs:
Ingredients
- 1 paquet de pasta fullada
- 2 creïlles
- 2 carlotes
- 2 ramells grans de floricol
- 1 vitet verd
- 1 ceba
- 1 ou
- Curri
- Cúrcuma
- Comí en pols
- Oli de gira-sol
- Sal
Per a l'agredolç de bresquilla:
- 1 pot de bresquilles en almívar
- 50 g de sucre
- 50 ml de vinagre de poma
- 50 ml de quètxup
- 10 g de fècula de dacsa
- Sal
Elaboració
- Coem les creïlles, les carlotes i la floricol.
- Saltem la ceba i el vitet, i hi afegim les verdures.
- Hi agreguem les espècies, ho saltem tot i ho deixem refredar.
- Tallem cercles de pasta fullada i els farcim amb les verdures.
- Tapem els milfulls, els pintem amb ou batut i els enfornem a 200 graus durant 15 minuts, aprox.
- Bollim les bresquilles en almívar amb el sucre, el vinagre i el quètxup.
- Ho triturem, hi incorporem la fècula de dacsa i ho barregem.
- Servim els milfulls amb la salsa agredolça.
Nutrició: vitet
Anomenem vitets els pimentons o pebreres que piquen, molt o poquet, i n’hi ha de molts tipus i varietats. Són aliments poc calòrics que tenen un alt percentatge d'aigua. Tenen potassi i vitamines, principalment vitamina C i vitamina A. Destaquen principalment pel seu poder vasodilatador i la tendència a oxigenar la sang. Per la seua elevada quantitat de vitamina C, parlem d'un bon antioxidant, i pel seu contingut en polifenols, el vitet gaudeix d'un cert efecte antiinflamatori i purificador pulmonar. De sempre s’ha dit que menjar vitets allarga la vida, però el més important és que, bé siguen frescos o en salmorra, mai ens toquem els ulls després de manipular-ne.