Sancocho de gallina

Fàcil
2 hores
4 persones

Una recepta llatina

Sancocho de gallina
Sancocho de gallina
09 de novembre 2023 - 20:05

Preparem una recepta vinguda de Llatinoamèrica i de la banda del Carib hispànic: un sancocho de gallina carregat d’energia i de nutrients.

Anota!

  • 1 gallina gran
  • 400 g de iuca
  • 1 plàtan mascle
  • 1 plàtan canari
  • 3 alls
  • 1 panolla de dacsa
  • 5 creïlles roges xicotetes
  • 2 cebes tendres
  • 1 tomaca verda
  • 150 g d’arracacha (o xirivia)
  • Alvocat
  • Arròs blanc cuit
  • Safrà
  • Celiandre fresc
  • Comí en pols
  • Oli
  • Sal
  1. Fiquem en una olla la gallina trossejada i la deixem coure.
  2. Hi afegim la dacsa, la iuca, el plàtan mascle, la xirivia i la carabassa.
  3. Ho deixem coure durant dos hores i mitja a foc mitjà.
  4. Sofregim la ceba i l’all picats amb la tomaca.
  5. Hi afegim comí, sal i pebre.
  6. Ho tapem i ho deixem coure 30 minuts.
  7. Retirem la carabassa i la xirivia, ho liqüem i ho tornem a l’olla, junt amb les creïlles i el sofregit.
  8. Servim les verdures amb la salsa de la cocció.
  9. Servim la gallina amb l’alvocat, el plàtan i arròs blanquet.
  10. Ho empolvorem amb celiandre.

La tradició del 'sancocho'

El sancocho és una sopa espessa que es fa amb una varietat de carns, verdures i tubèrculs. Les carns més comunes que s'utilitzen són el pollastre, el porc i la vaca, però també es poden trobar sancochos de peix. S’usen verdures com la creïlla, carlota, ceba, tomaques i pimentons i tubèrculs com la iuca, el nyam i el moniato. 

És un plat molt popular a Colòmbia, l'Equador, Panamà, l'Argentina, Veneçuela i la República Dominicana. És un plat que es menja en ocasions especials com ara festes, aniversaris i reunions familiars. Se serveix tradicionalment amb arròs blanc, torrades i acompanyaments com ceba picada, all picat i julivert.

També et pot interessar

stats