Sarsuela de marisc

Fàcil
40 minuts
4 persones

Digna d'aplaudir

Sarsuela de marisc
Sarsuela de marisc
03 de maig 2023 - 19:59

Cuinarem hui un plat que és tot un espectacle… i no pel seu nom! Tot un clàssic que té la fama ben merescuda: la sarsuela de marisc.

Anoteu els ingredients i a cuinar!

  • 4 sepionets
  • 3 rodanxes de lluç
  • 3 tallades de rap
  • 2-3 tallades d’emperador
  • 12 gambes
  • 12 llagostins
  • 2 ous durs
  • 1 tomaca
  • 1 ceba
  • 3 alls
  • 200 g de clòtxines
  • 250 ml de vi blanc
  • Julivert fresc
  • Ametla molta
  • Llorer
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Salem el peix, el marquem en una cassola i el reservem.
  2. En el mateix oli, marquem els llagostins i les gambes, i els reservem.
  3. Netegem, trossegem la sépia i la sofregim.
  4. Hi afegim la ceba i els alls picats i unes fulles de llorer.
  5. Hi agreguem ametla molta, vi blanc i ho deixem coure, perquè es reduïsca.
  6. Hi afegim les clòtxines i la tomaca ratllada.
  7. Hi aboquem el caldo de peix calent, hi incorporem tot el peix i el marisc, i ho deixem coure.
  8. Ho acabem amb els ous durs i el julivert picats.

Nutrició: marisc

És un dels elements indispensables a les cases per Nadal. Principalment, tenim crustacis (cos articulat cobert per una corfa exterior) i mol·luscos (closques i petxines, encara que els cefalòpodes també es consideren mol·luscos).

Hi ha diferències nutricionals entre unes espècies i altres, però, en general, el marisc és beneficiós en qualsevol dieta equilibrada, perquè presenta nutrients similars als del peix blanc. Té un alt contingut de vitamines (E, A, àcid fòlic) i minerals beneficiosos per a l'organisme (iode, magnesi, potassi, sodi). Entre els minerals que aporta, destaca el ferro. A més, és ric en àcids grassos poliinsaturats, que aporten beneficis per a la salut i contraresten l'efecte del seu percentatge de colesterol. Generalment, presenta un baix nivell calòric i es considera un aliment assaciant per ser ric en proteïna. També és ric en sodi, per la qual cosa els hipertensos han de consumir-ne amb moderació. En aquest cas, es recomana més el consum de marisc fresc, perquè presenta un menor contingut de sodi que el congelat.

També et pot interessar

stats