Sépia amb ceba
Un plat que té origen a la comarca de la Safor
En aquesta recepta cuinarem un plat que té origen a la comarca de la Safor. Una elaboració tradicional molt fàcil de fer i que és molt saludable.
Ingredients
- 4 sépies mitjanes
- 1 tomaca madura
- 8 cebes mitjanes
- 50 g de pinyons
- 2 fulles de llorer
- Pebre roig
- Oli d’oliva
- Sal
Per a la picada:
- Nyora
- All
- Julivert fresc
- Llima
- Ametles
Elaboració
- Rossegem a foc lent la sépia neta i trossejada.
- Hi afegim la tomaca i els pinyons, i ho ofeguem tot sense deixar de remoure.
- Hi incorporem el pebre roig, la ceba i el llorer, i ho rectifiquem de sal.
- Deixem coure a foc molt lent amb la cassola tapada i ho removem sovint.
- Al final de la cocció, hi afegim la picada de nyora.
- Quan la sépia estiga tendra, apaguem el foc i deixem que repose abans de servir.
Esperem que gaudiu d’aquest plat tan saborós!