Directes
Ara en la televisió
TERRITORI EN CONCERT
Ara en la ràdio
UNA HABITACIÓ PRÒPIA T3 (reemissió)

Sepionet amb carxofes

Fàcil
2 hores
4 persones

Bon profit!

Sepionet amb carxofes
07 de desembre 2023 - 20:05
  • 8 sepionets

Per a les carxofes confitades:

  • 4 carxofes
  • Pell de llima
  • Oli OVE
  • Herba llimona
  • Timó fresc
  • All sec 

Per al puré:

  • 4 carxofes 
  • 1 tros de llima 
  • Julivert fresc 
  • Oli OVE
  • Sal

Per a la picada:

  • 25 g d'ametla 
  • All sec
  • Pasta de nyora 
  • Julivert fresc 
  • Vinagre de xerés 
  • Ratlladura de llima
  • Oli OVE
  1. Confitem quatre carxofes amb el timó, l’herba llimona, l’all i la pell de llima.
  2. Reservem les carxofes.
  3. Calfem l’oli a temperatura màxima i hi introduïm dos carxofes confitades obertes en forma de flor.
  4. Les fregim a foc alt i les reservem.
  5. Bollim quatre carxofes amb suc de llima i julivert.
  6. Ho triturem, ho lliguem amb oli i ho tamisem.
  7. Triturem els ingredients de la picada.
  8. Cuinem els sepionets i els carxofes confitades a la planxa.
  9. Ho servim amb el puré de carxofa.
  10. Ho acompanyem amb les altres carxofes i ho arruixem amb la picada.

Nutrició: carxofa

Espanya és el tercer productor mundial de carxofes (darrere d’Itàlia i Egipte) i és un dels països europeus que més en consumix. Són riques en hidrats de carboni, principalment inulina i fibra, però el més destacable de la seua composició és una sèrie de substàncies que es troben en poca quantitat, però dotades de notables efectes fisiològics positius: 

Receptes saludables Receptes amb peix

També et pot interessar