Sepionet amb carxofes
Bon profit!
Aquest plat el protagonitza una flor, la carxofa. Farem un sepionet amb una picadeta, però l’acompanyarem de molta carxofa, amb diferents textures. Podríem haver batejat aquest plat com Festival de la carxofa perfectament.
Anota!
Ingredients
- 8 sepionets
Per a les carxofes confitades:
- 4 carxofes
- Pell de llima
- Oli OVE
- Herba llimona
- Timó fresc
- All sec
Per al puré:
- 4 carxofes
- 1 tros de llima
- Julivert fresc
- Oli OVE
- Sal
Per a la picada:
- 25 g d'ametla
- All sec
- Pasta de nyora
- Julivert fresc
- Vinagre de xerés
- Ratlladura de llima
- Oli OVE
Elaboració
- Confitem quatre carxofes amb el timó, l’herba llimona, l’all i la pell de llima.
- Reservem les carxofes.
- Calfem l’oli a temperatura màxima i hi introduïm dos carxofes confitades obertes en forma de flor.
- Les fregim a foc alt i les reservem.
- Bollim quatre carxofes amb suc de llima i julivert.
- Ho triturem, ho lliguem amb oli i ho tamisem.
- Triturem els ingredients de la picada.
- Cuinem els sepionets i els carxofes confitades a la planxa.
- Ho servim amb el puré de carxofa.
- Ho acompanyem amb les altres carxofes i ho arruixem amb la picada.
Nutrició: carxofa
Espanya és el tercer productor mundial de carxofes (darrere d’Itàlia i Egipte) i és un dels països europeus que més en consumix. Són riques en hidrats de carboni, principalment inulina i fibra, però el més destacable de la seua composició és una sèrie de substàncies que es troben en poca quantitat, però dotades de notables efectes fisiològics positius:
- Esterols: limiten l'absorció del colesterol en l'intestí.
- Cinarina: actua sobre el fetge augmentant la producció de bilis, i sobre els renyons provocant una major excreció d'orina.