Directes
Ara en la televisió
XINO XANO
Ara en la ràdio
CADENA DE VALOR (reemissió)

Sopa asiàtica de carabassa i peix

Fàcil
1 hora
4 persones

Ben calenteta

Sopa asiàtica de carabassa i peix
29 de gener 2024 - 20:10
  • Clòtxines
  • Abadejo fresc 
  • Ceba tendra 
  • Caldo de peix
  • Canonges 
  • Llima dolça
  • Oli OVE
  • Sal

Per a la crema: 

  • 1 carabassa
  • 2 alls 
  • Gingebre fresc 
  • Herba llimona
  • Fulles de llimera 
  • Llet de coco 
  • Corfa de taronja 
  • Curri roig 
  • Caldo de peix
  1. En una cassola, sofregim la ceba tendra.
  2. Hi afegim l’herba llimona, les fulles de llimera, el gingebre, la corfa de taronja i els alls.
  3. Hi incorporem la carabassa i ho ofeguem tot.
  4. Hi aboquem la llet de coco i el curri.
  5. Ho cobrim amb el caldo i ho deixem coure uns 30 minuts.
  6. Retirem l’herba llimona i les fulles i ho triturem.
  7. Tallem el peix i l’incorporem a la crema.
  8. Hi afegim les clòtxines i ho deixem coure.
  9. Ho servim dins de la carabassa torrada acompanyat de canonges i llima dolça.

L'herba llimona

L’herba llimona, lemongrass o citronel·la és un tubèrcul originari de zones tropicals asiàtiques. S'assembla externament a un all porro i generalment només se n'aprofita el bulb. És molt aromàtica i desprén una certa olor de llima, d'ací el seu nom. Este gust àcid i, alhora, lleugerament picant, és el que la fa tan atractiva per a cuinar. Se sol gastar en sopes, guisats, ensalades, salses i marinats.

propietats medicinals ben acreditades com a antibacterià i antimicrobià. Contribuïx, a més, a la bona digestió, és antiespasmòdica, antidiarreica i un poderós carminatiu (ajuda a expulsar gasos). És hipoglucèmica (reduïx el nivell de glucosa) i regula el colesterol.

Receptes del món

També et pot interessar