Sopa asiàtica de carabassa i peix
Ben calenteta
Estem en hivern i abellix menjar plats calents, però també poden ser d'altres gastronomies del món. És el cas d'aquesta sopa asiàtica de carabassa i peix.
Pren nota!
Ingredients
- Clòtxines
- Abadejo fresc
- Ceba tendra
- Caldo de peix
- Canonges
- Llima dolça
- Oli OVE
- Sal
Per a la crema:
- 1 carabassa
- 2 alls
- Gingebre fresc
- Herba llimona
- Fulles de llimera
- Llet de coco
- Corfa de taronja
- Curri roig
- Caldo de peix
Elaboració
- En una cassola, sofregim la ceba tendra.
- Hi afegim l’herba llimona, les fulles de llimera, el gingebre, la corfa de taronja i els alls.
- Hi incorporem la carabassa i ho ofeguem tot.
- Hi aboquem la llet de coco i el curri.
- Ho cobrim amb el caldo i ho deixem coure uns 30 minuts.
- Retirem l’herba llimona i les fulles i ho triturem.
- Tallem el peix i l’incorporem a la crema.
- Hi afegim les clòtxines i ho deixem coure.
- Ho servim dins de la carabassa torrada acompanyat de canonges i llima dolça.
L'herba llimona
L’herba llimona, lemongrass o citronel·la és un tubèrcul originari de zones tropicals asiàtiques. S'assembla externament a un all porro i generalment només se n'aprofita el bulb. És molt aromàtica i desprén una certa olor de llima, d'ací el seu nom. Este gust àcid i, alhora, lleugerament picant, és el que la fa tan atractiva per a cuinar. Se sol gastar en sopes, guisats, ensalades, salses i marinats.
Té propietats medicinals ben acreditades com a antibacterià i antimicrobià. Contribuïx, a més, a la bona digestió, és antiespasmòdica, antidiarreica i un poderós carminatiu (ajuda a expulsar gasos). És hipoglucèmica (reduïx el nivell de glucosa) i regula el colesterol.