Sopa de bunyolets
“Angelets al cel i els bunyols a la panxa”
Cuinem una recepta vinguda de la comarca dels Ports que a més d’un li obrirà la gana. Parlem de la sopa de bunyolets, o també coneguda com ‘sopa morellana’. Se sol servir en una cassoleta de fang, amb els bunyolets per una banda i la carn per l’altra.
Atents!
Ingredients
- 2 l de caldo de carn
- 200 ml d’aigua
- 100 ml d’oli OVE
- 100 g de pernil a daus
- 60 g de farina
- 3 ous
- Sal
Elaboració
- Bollim l’aigua amb l’oli i un pessiguet de sal.
- Hi afegim la farina i ho removem bé.
- Ho retirem del foc i deixem que es refrede.
- Posem la massa en un bol, hi afegim un ou i ho barregem bé.
- Donem forma als bunyols i els posem en una safata.
- Els enfornem a 200 °C durant 12 minuts, aprox.
- Coem els ous restants en aigua.
- Bollim el caldo i l’escudellem en un plat.
- Ho acompanyem amb l’ou dur, el pernil i els bunyolets.
Caldo de carn
Fer un caldo de carn és tan senzill com posar a coure les carns durant 2 o 3 hores, tenint la precaució d’anar espumant i netejant-lo bé d’impureses. Si es vol, es pot aromatizar i rebaixar afegint-li algunes verdures (carlota, ceba, porro) i molt important és colar-lo bé abans de servir-lo.
Si el fem a casa és imprescindible desgreixar-lo bé, ja que es tracta d’un aliment que pot ser molt nutritiu, però que sol contindre un excés de greix. Una volta fet, el deixarem gelar en la nevera i, quan estiga fred, la capa de greix pujarà a la superfície i se solidificarà, així la podrem retirar millor.