Sopa de ceba

Fàcil
30 minuts
4 persones

La de sempre

Sopa de ceba
Sopa de ceba
20 de novembre 2023 - 20:05

Hui cuinem un plat que des de casa ens heu demanat moltes vegades: una clàssica sopa de ceba. Aquesta recepta tan tradicional té moltes variants, però fem la versió que se sol fer per la Vall d’Aiora.

Necessitem:

  • 250 g de llesques de pa
  • 4 cebes
  • 2 alls
  • Caldo de pollastre
  • Safrà
  • Formatge ratllat
  • Timó fresc
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Sofregim els alls laminats i la ceba.
  2. Hi afegim el timó i ho sofregim tot.
  3. Hi aboquem caldo de pollastre.
  4. Hi afegim el safrà i pa i ho rectifiquem de sal.
  5. Ho deixem coure durant 10 minuts.
  6. Fregim unes llesques o crostons de pa.
  7. Retirem el timó i hi incorporem el pa fregit i formatge ratllat.
  8. Ho gratinem uns minuts al forn i ho servim.

La presentació importa

La presentació clàssica d’este plat es fa en cassoletes individuals, per la qual cosa podem coure la sopa en una cassola gran i després donar-li el toc gratinat al forn. En alguns llocs, en el moment que la sopa alça el bull, se li incorpora un ou per comensal i es bat enèrgicament. Així resulta més “substanciosa”.

També et pot interessar

stats