Sopa de ceba
La de sempre
Hui cuinem un plat que des de casa ens heu demanat moltes vegades: una clàssica sopa de ceba. Aquesta recepta tan tradicional té moltes variants, però fem la versió que se sol fer per la Vall d’Aiora.
Necessitem:
Ingredients
- 250 g de llesques de pa
- 4 cebes
- 2 alls
- Caldo de pollastre
- Safrà
- Formatge ratllat
- Timó fresc
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Sofregim els alls laminats i la ceba.
- Hi afegim el timó i ho sofregim tot.
- Hi aboquem caldo de pollastre.
- Hi afegim el safrà i pa i ho rectifiquem de sal.
- Ho deixem coure durant 10 minuts.
- Fregim unes llesques o crostons de pa.
- Retirem el timó i hi incorporem el pa fregit i formatge ratllat.
- Ho gratinem uns minuts al forn i ho servim.
La presentació importa
La presentació clàssica d’este plat es fa en cassoletes individuals, per la qual cosa podem coure la sopa en una cassola gran i després donar-li el toc gratinat al forn. En alguns llocs, en el moment que la sopa alça el bull, se li incorpora un ou per comensal i es bat enèrgicament. Així resulta més “substanciosa”.