Sopa de créixens, cigrons i aigua de roses
Una recepta vegana i amb aires asiàtics per als dies de pluja
Vos suggerim cuinar amb una sopa de créixens, cigrons i aigua de roses, què et pareix? Una sopa molt original! Vegem primer quins ingredients necessitem.
Ingredients
- 250 g de carlotes
- 150 g de cigrons cuits
- Espècies “ras-alhanut”
- Canella en pols
- Pebre negre o blanc
- “Crème fraîche”
- Oli OVE
- Sal
Per a la sopa:
- 600 ml de caldo de verdures
- 200 g de créixens
- 100 g d'espinacs
- 15 g de gingebre fresc
- 1 ceba
- 1 cullerada d'aigua de roses
- 2 cullerades de sucre de llustre
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Mesclem les carlotes amb els cigrons.
- Ho adobem amb oli, sal, canella i “ras-alhanut”.
- Ho enfornem a 180 °C durant 20 minuts.
- Ofeguem la ceba junt amb el gingebre.
- Hi aboquem la resta d’ingredients de la sopa i el caldo.
- Ho deixem coure durant 5 minuts i ho triturem.
- Servim la sopa amb la carlota i els cigrons.
- Ho acabem amb la crema fresca.
Aigua de roses
És un ingredient molt estés i utilitzat en la cuina àrab, per tot l’Orient Mitjà, l’Índia i altres països asiàtics. S'obté directament a partir de pètals de rosa i es pot aconseguir fent una simple infusió amb pètals i aigua calenta. Este producte permet transmetre aroma a roses a qualsevol preparació culinària. S’ha d’usar amb mesura.