Directes
Ara en la televisió
A LA SACA

Sopa d'all amb ensalada de muntanya

Fàcil
2 hores
4 persones

“Per Sant Blai, sembra l'all”

Sopa d'all amb ensalada de muntanya
11 d'abril 2023 - 19:59
  • 200 g de pernil salat
  • 500 ml de caldo de pollastre
  • 2-3 ous
  • 1 cabeça d’alls
  • Pa del dia anterior
  • Pebre roig
  • Oli OVE
  • Sal

Per a l’ensalada:

  • 3 carlotes
  • 3 creïlles
  • 2 cebes
  • Timó fresc
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Per a fer la sopa, sofregim els alls i el pernil en una cassola de fang.
  2. Hi afegim el pa dur trossejat i el pebre roig.
  3. Ho ofeguem tot, hi aboquem el caldo i ho deixem coure.
  4. Hi incorporem els ous i els batem dins del caldo.
  5. Ho rectifiquem de sal i ho deixem coure un parell de minuts més.
  6. Per a l’ensalada, bollim senceres i pelades la creïlla, la carlota i la ceba.
  7. Deixem refredar les verdures i les trossegem.
  8. Servim l’ensalada amb oli, sal i timó fresc.

Nutrició: all

El principal component actiu de l’all és l'al·liïna, un important antioxidant cardioprotector i neuroprotector. Contribueix a abaixar els nivells de glucosa, insulina, triglicèrids i àcid úric en la sang; ajuda contra la resistència a la insulina i redueix els nivells de citocina. Els principals efectes positius, provats per estudis clínics, són la prevenció del deteriorament de l'aparell circulatori i la pèrdua de gana. És un aliment sense sodi, baix en calories i sense greix. No és aconsellable consumir-ne durant la lactància, ja que els sulfòxids poden passar a la llet materna i conferir-li un sabor desagradable. S’ha demostrat que l'all pot generar de tant en tant reaccions al·lèrgiques o asmàtiques,

Receptes fàcils Receptes amb fideus

També et pot interessar