Directes
Ara en la televisió
DUEL DE VEUS
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Sopa d'ostres valencianes

Fàcil
45 minuts
4 persones

Les nostres perles

Sopa d'ostres valencianes
22 de novembre 2023 - 20:05
  • 10 ostres
  • ½ ceba mitjana
  • ½ all porro
  • Mitja cullerada de fècula de dacsa
  • Mig bulb de fenoll
  • 1,5 l de caldo de peix
  • 300 ml de vi blanc sec
  • Mantega
  • Pebre negre
  • Sal
  1. Obrim les ostres i les separem de la closca.
  2. Escaldem les ostres amb el vi blanc i ho reservem.
  3. Ofeguem amb mantega i oli la ceba, el porro i el fenoll.
  4. Ho salpebrem i hi afegim el caldo de peix.
  5. Ho deixem coure durant 15 minuts i ho colem.
  6. Dissolem la farina en l’aigua de les ostres.
  7. Ho aboquem al caldo i ho deixem espessir.
  8. Hi incorporem les ostres, ho deixem coure i ho servim.

Com s'obrin les ostres?

"Escaldar les ostres" és un terme culinari que es refereix a un procés de cocció breu i ràpid que es realitza per a obrir les ostres i fer que siga més fàcil retirar-les de les seues petxines. Encara que el terme escaldar generalment s'associa amb l'ús d'aigua bullent, en el cas de les ostres s'utilitza vapor calent per a aconseguir el mateix efecte. El procés d'escaldar les ostres implica col·locar-les en una cistella o safata especial i sotmetre-les a un corrent de vapor intens durant un període curt de temps. Això provoca que les petxines de les ostres s'òbriguen a causa de la calor, la qual cosa facilita l'extracció de la carn d'ostra de manera segura i sense danyar-la.

Receptes valencianes Receptes amb peix