Sopa d'ostres valencianes
Les nostres perles
Hui ens menjarem el mar Mediterrani amb una exquisida recepta de sopa d’ostres valencianes. Perquè tenim perles valencianes, així es diuen les ostres nostres d’ací. És un plat tan elegant com inoblidable i lluïdor.
Anota!
Ingredients
- 10 ostres
- ½ ceba mitjana
- ½ all porro
- Mitja cullerada de fècula de dacsa
- Mig bulb de fenoll
- 1,5 l de caldo de peix
- 300 ml de vi blanc sec
- Mantega
- Pebre negre
- Sal
Elaboració
- Obrim les ostres i les separem de la closca.
- Escaldem les ostres amb el vi blanc i ho reservem.
- Ofeguem amb mantega i oli la ceba, el porro i el fenoll.
- Ho salpebrem i hi afegim el caldo de peix.
- Ho deixem coure durant 15 minuts i ho colem.
- Dissolem la farina en l’aigua de les ostres.
- Ho aboquem al caldo i ho deixem espessir.
- Hi incorporem les ostres, ho deixem coure i ho servim.
Com s'obrin les ostres?
"Escaldar les ostres" és un terme culinari que es refereix a un procés de cocció breu i ràpid que es realitza per a obrir les ostres i fer que siga més fàcil retirar-les de les seues petxines. Encara que el terme escaldar generalment s'associa amb l'ús d'aigua bullent, en el cas de les ostres s'utilitza vapor calent per a aconseguir el mateix efecte. El procés d'escaldar les ostres implica col·locar-les en una cistella o safata especial i sotmetre-les a un corrent de vapor intens durant un període curt de temps. Això provoca que les petxines de les ostres s'òbriguen a causa de la calor, la qual cosa facilita l'extracció de la carn d'ostra de manera segura i sense danyar-la.