Sopa minestrone
"A la sopa bova"
Ens n’anem, d’un bot, cap a la bella Italia per a cuinar una sopa minestrone. Allà, esta recepta forma part d’un estil de cuina conegut com a cucina povera (literalment, "cuina pobra"), que vol dir plats que tenen arrels rústiques i rurals, en contraposició a cucina nobile, que feia referència a l'estil de cuina de l'aristocràcia i els nobles.
No sabien els nobles el que es perdien! Anota:
Ingredients
- 200 g de pasta “fusilli”
- 100 g de fesols blancs cuits
- 100 g de bajoqueta
- 1 carabasseta
- 1 branca d'api
- 1 carlota
- 1 creïlla
- 1 ceba
- 3 alls
- Tomaca concentrada
- Caldo de pollastre
- Oli OVE
- Sal
Per a l'oli d'alfàbega:
- Alfàbega seca
- Julivert fresc
- Formatge Grana Padano
- Oli OVE
Elaboració
- Bollim la pasta amb aigua i sal, i la reservem.
- En una olla, sofregim bé la ceba i els alls trossejats.
- Hi incorporem la resta de verdures trossejades.
- Hi afegim la tomaca concentrada, el caldo i ho deixem coure uns 20 minuts, aprox.
- Agreguem els fesols cuits i la pasta a la sopa.
- Per a l’oli d’alfàbega, en barregem els ingredients i ho incorporem a la sopa.
Nutrició: pasta
Encara que és un producte calòric i ric en hidrats de carboni, el seu contingut de greixos és mínim, per la qual cosa, incorporat a una dieta equilibrada, és molt saludable. El seu alt valor energètic el fa un aliment idoni per a persones que fan molta activitat física. A més, els hidrats són d'absorció lenta, per la qual cosa l'energia s'allibera a poc a poc. Provoca una digestió més lenta i fàcil, la qual cosa fa que siga menys pesada. Així mateix, el contingut en fibra de la pasta ajuda a regular el trànsit intestinal i combat problemes de restrenyiment.