Sopa minestrone

Fàcil
45 minuts
4 persones

"A la sopa bova"

Sopa minestrone
Sopa minestrone
17 de febrer 2023 - 19:59

Ens n’anem, d’un bot, cap a la bella Italia per a cuinar una sopa minestrone. Allà, esta recepta forma part d’un estil de cuina conegut com a cucina povera (literalment, "cuina pobra"), que vol dir plats que tenen arrels rústiques i rurals, en contraposició a cucina nobile, que feia referència a l'estil de cuina de l'aristocràcia i els nobles. 

No sabien els nobles el que es perdien! Anota:

  • 200 g de pasta “fusilli” 
  • 100 g de fesols blancs cuits
  • 100 g de bajoqueta 
  • 1 carabasseta 
  • 1 branca d'api 
  • 1 carlota 
  • 1 creïlla
  • 1 ceba 
  • 3 alls
  • Tomaca concentrada 
  • Caldo de pollastre 
  • Oli OVE 
  • Sal

Per a l'oli d'alfàbega:

  • Alfàbega seca
  • Julivert fresc
  • Formatge Grana Padano
  • Oli OVE 
  1. Bollim la pasta amb aigua i sal, i la reservem.
  2. En una olla, sofregim bé la ceba i els alls trossejats.
  3. Hi incorporem la resta de verdures trossejades.
  4. Hi afegim la tomaca concentrada, el caldo i ho deixem coure uns 20 minuts, aprox.
  5. Agreguem els fesols cuits i la pasta a la sopa.
  6. Per a l’oli d’alfàbega, en barregem els ingredients i ho incorporem a la sopa.

Nutrició: pasta

Encara que és un producte calòric i ric en hidrats de carboni, el seu contingut de greixos és mínim, per la qual cosa, incorporat a una dieta equilibrada, és molt saludable. El seu alt valor energètic el fa un aliment idoni per a persones que fan molta activitat física. A més, els hidrats són d'absorció lenta, per la qual cosa l'energia s'allibera a poc a poc. Provoca una digestió més lenta i fàcil, la qual cosa fa que siga menys pesada. Així mateix, el contingut en fibra de la pasta ajuda a regular el trànsit intestinal i combat problemes de restrenyiment.

També et pot interessar

stats