Sopa de peix a la tailandesa
Sabors asiàtics
Ens n'anem a 10.000 quilòmetres d’ací, en concret a Tailàndia, per a fer una sopa de peix a la tailandesa. Això si, per a trobar alguns dels ingrdients principals no cal anar tan lluny, ja que vos resultaran familiars.
Anota:
Ingredients
- 500 g de clòtxines o musclos
- 1 llobarro de 600 g aprox.
- 8 gambes roges
- 4 raves
- 1 carlota
- 1 pimentó roig
- 1 ceba tendra xinesa
Per a la sopa:
- 500 ml de caldo de peix
- 250 ml de llet de coco
- El suc de les clòtxines
- Salsa de peix “nam pla”
- Fulles de “lima kaffir”
- Herba llimona (“lemon grass”)
- Curri verd en pasta
- Gingebre fresc
Elaboració
- Coem les clòtxines, les obrim, en traiem la carn i en colem el caldo.
- Marquem les gambes i les reservem.
- Coem els ingredients de la sopa durant 10 minuts.
- Tallem les verdures a la juliana i a rodanxes.
- Cuinem a la planxa els filets de llobarro trossejats.
- Servim el llobarro, les clòtxines i les gambes.
- Hi incorporem les verdures i hi aboquem la sopa per damunt.
- Ho deixem reposar un parell de minuts.
La cuina tailandesa
La gastronomia de Tailàndia es caracteritza per la mescla equilibrada de sabors àcids, salats, dolços i amargs. Sol ser també lleugerament picant. És una cuina que ha influït i s’ha deixat influir, al llarg de molts segles, per altres cuines veïnes, com les de l’Índia, Malàisia i Indonèsia.
Per exemple, el nam pla és la versió tailandesa de la salsa de peix que s'elabora als països del sud-est asiàtic. Esta salsa seria una versió moderna i oriental d'una de les salses més antigues elaborades a partir de peix fermentat, el gàrum. El nam pla s’elabora principalment amb essència d'anxoves i aporta el sabor umami a les elaboracions.