Sopa ramen a la valenciana
“No volies caldo? Dos tasses!”
Ingredients
- Fideus d'arròs dels fins
- 1 pit de pollastre
- 1 “pak choi” o bleda xinesa
- 1 ceba tendra xinesa
- 1 ou dur
- Pebre blanc
- Sal
Per al caldo:
- 1 kg de carcasses de pollastre
- 250 g de costella de vedella
- 1 maneta de porc
- 1 os de pernil
- 2 xirivies
- 1 napicol
- 2 carlotes
- 1 creïlla
- Salsa de soja
Elaboració
- Fem un caldo amb les carcasses, els ossos, la carn i les verdures, agregant la part verda de la ceba xinesa
- Al final de la cocció, afegim al caldo salsa de soja.
- Fem un puré amb les verdures cuites, caldo de la cocció, oli i sal.
- Marquem el pit de pollastre a la planxa.
- Fregim els fideus i els reservem.
- Tallem la bleda i la ceba xineses.
- En un bol, posem una mica de puré de verdures.
- Hi afegim el pollastre, les verdures fresques i els fideus.
- Ho reguem amb el caldo colat i ho servim.
Caldos i consomés
Els caldos són molt aconsellables per a la població en general, i especialment per a les persones majors, per tindre més dificultat per a cobrir les necessitats de nutrients. Són baixos en calories i rics en nutrients; a més, posseeixen un elevat efecte assaciant, i és un aliment que ajuda a mantindre el pes corporal. També tenen fàcil digestió i la seua preparació (cocció a 100 °C) és garantia de seguretat i higiene.
El consum de caldos i sopes es pot fer tot l'any, tant a l'hivern (calents) per a combatre les temperatures baixes, com a l'estiu (fredes), per a previndre la deshidratació. Recomanem fer-ne sempre a casa, ja que és la manera de garantir-nos tots els beneficis nutricionals, a més que els caldos comercials solen tindre un alt contingut de sal.