Directes
Ara en la televisió
MESTRES I APRENENTS

Sopa ramen a la valenciana

Fàcil
2 hores
4 persones

“No volies caldo? Dos tasses!”

Sopa ramen a la valenciana
09 de gener 2023 - 19:59
  • Fideus d'arròs dels fins 
  • 1 pit de pollastre 
  • 1 “pak choi” o bleda xinesa
  • 1 ceba tendra xinesa
  • 1 ou dur 
  • Pebre blanc
  • Sal 

Per al caldo:

  • 1 kg de carcasses de pollastre
  • 250 g de costella de vedella 
  • 1 maneta de porc 
  • 1 os de pernil
  • 2 xirivies
  • 1 napicol
  • 2 carlotes 
  • 1 creïlla
  • Salsa de soja
  1. Fem un caldo amb les carcasses, els ossos, la carn i les verdures, agregant la part verda de la ceba xinesa
  2. Al final de la cocció, afegim al caldo salsa de soja.
  3. Fem un puré amb les verdures cuites, caldo de la cocció, oli i sal.
  4. Marquem el pit de pollastre a la planxa.
  5. Fregim els fideus i els reservem.
  6. Tallem la bleda i la ceba xineses.
  7. En un bol, posem una mica de puré de verdures.
  8. Hi afegim el pollastre, les verdures fresques i els fideus.
  9. Ho reguem amb el caldo colat i ho servim.

Caldos i consomés

Els caldos són molt aconsellables per a la població en general, i especialment per a les persones majors, per tindre més dificultat per a cobrir les necessitats de nutrients. Són baixos en calories i rics en nutrients; a més, posseeixen un elevat efecte assaciant, i és un aliment que ajuda a mantindre el pes corporal. També tenen fàcil digestió i la seua preparació (cocció a 100 °C) és garantia de seguretat i higiene. 

El consum de caldos i sopes es pot fer tot l'any, tant a l'hivern (calents) per a combatre les temperatures baixes, com a l'estiu (fredes), per a previndre la deshidratació. Recomanem fer-ne sempre a casa, ja que és la manera de garantir-nos tots els beneficis nutricionals, a més que els caldos comercials solen tindre un alt contingut de sal.

Receptes amb fideus Receptes amb carn Receptes del món

També et pot interessar