Sopa de rémol
Agafa la cullera
Ingredients
- 1 rémol
- 1 pimentó roig
- 1 carlota
- 5 tomaques cherry
- 2 cebes tendres xineses
- 25 g de cacauets torrats o fregits
- 1 llima dolça
- Alfàbega fresca
Per al caldo:
- 30 g de gingebre fresc
- 2 branques d’herba llimona
- 3 fulles de llima dolça
- 1 ceba
- 3 grans d'all
- Oli OVE
Per a la sopa:
- 250 ml de llet de coco
- 10 g de gingebre fresc
- 1 pak choi
- 1 vitet fresc
- Curri verd en pasta
- Salsa de peix fermentat
Elaboració
- Filetegem el rémol i el reservem.
- Sofregim la ceba, l’herba llimona, l’all i el gingebre.
- Hi afegim les fulles de llimera dolça i l’espina del rémol.
- Ho cobrim d’aigua, ho deixem coure i ho colem.
- Tallem el pimentó, la carlota i les tomaquetes i la ceba tendra xinesa i piquem els cacauets.
- Sofregim el vitet amb el curri i hi afegim el curri.
- Hi aboquem la llet de coco, la salsa de peix i el caldo de rémol.
- Cuinem el pak choi i el rémol a la planxa.
- Ho servim amb els vegetals frescos, els cacauets i l’alfàbega.
- Ho acabem abocant la sopa..
L'herba llimona
L’herba llimona, lemongrass o citronel·la és un tubèrcul originari de zones tropicals asiàtiques. S'assembla externament a un all porro i generalment només se n'aprofita el bulb. És molt aromàtica i desprén una certa olor de llima, d'ací el seu nom. Este gust àcid i, alhora, lleugerament picant, és el que la fa tan atractiva per a cuinar. Se sol gastar en sopes, guisats, ensalades, salses i marinats.
L’herba llimona té propietats medicinals ben acreditades com a antibacterià i antimicrobià. Contribuïx, a més, a la bona digestió, és antiespasmòdica, antidiarreica i un poderós carminatiu (ajuda a expulsar gasos). És hipoglucèmica (reduïx el nivell de glucosa) i regula el colesterol.