Sopa tapada de bolets i tòfona
Digna de convit
Farem la recepta d'una sopa molt especial, que s’ha servit molt en bodes i convits gràcies a la seua presentació: es tracta d’una sopa de bolets i tòfona, però una sopa tapada amb pasta fullada. No n'has vist mai cap? hui és el moment!
Necessitaràs aquestos ingredients:
Ingredients
- 1 làmina de pasta fullada
- 300 g de bolets variats
- 8-10 escalunyes
- 3 alls
- 1 carlota
- 1 xirivia
- 1 creïlla
- 1 ou
- 1 tòfona fresca
- Tomaca fregida amb oli d'oliva
- Caldo de vedella
- Cebollí
- Timó fresc
- Pebre negre
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Saltem les escalunyes, els alls i els bolets picats.
- Hi afegim les verdures i ho ofeguem tot bé.
- Hi incorporem el timó i la tomaca fregida.
- Hi aboquem el caldo i ho deixem coure uns 15 minuts.
- Ho salpebrem i aboquem la sopa dins d’un sopera.
- Hi afegim pebre negre, tòfona laminada i cebollí picat.
- Cobrim la sopera amb la pasta fullada.
- Ho pintem amb ou batut i ho enfornem a 200 graus uns 20 minuts.
El recipient és important
Tapar les sopes amb pasta fullada és tot un clàssic de la cuina, que li dona un aspecte glamurós i festiu al plat, a més que aporta cruixent i acompanyament de pa a la sopa. A tal efecte, és molt important l’elecció dels bols o tassons on acabarem de cuinar la sopa, ja que han de suportar altes temperatures al forn (la pasta fullada necessitarà uns 200 °C). De fet, hi ha al mercat uns bols específics per a este tipus de preparacions.