Sopa tapada de bolets i tòfona

Fàcil
1 hora
2 persones

Digna de convit

Sopa tapada de bolets i tòfona
Sopa tapada de bolets i tòfona
14 de març 2023 - 19:59

Farem la recepta d'una sopa molt especial, que s’ha servit molt en bodes i convits gràcies a la seua presentació: es tracta d’una sopa de bolets i tòfona, però una sopa tapada amb pasta fullada. No n'has vist mai cap? hui és el moment!

Necessitaràs aquestos ingredients:

  • 1 làmina de pasta fullada
  • 300 g de bolets variats
  • 8-10 escalunyes 
  • 3 alls
  • 1 carlota 
  • 1 xirivia
  • 1 creïlla
  • 1 ou
  • 1 tòfona fresca 
  • Tomaca fregida amb oli d'oliva 
  • Caldo de vedella
  • Cebollí
  • Timó fresc 
  • Pebre negre
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Saltem les escalunyes, els alls i els bolets picats.
  2. Hi afegim les verdures i ho ofeguem tot bé.
  3. Hi incorporem el timó i la tomaca fregida.
  4. Hi aboquem el caldo i ho deixem coure uns 15 minuts.
  5. Ho salpebrem i aboquem la sopa dins d’un sopera.
  6. Hi afegim pebre negre, tòfona laminada i cebollí picat.
  7. Cobrim la sopera amb la pasta fullada.
  8. Ho pintem amb ou batut i ho enfornem a 200 graus uns 20 minuts.

El recipient és important

Tapar les sopes amb pasta fullada és tot un clàssic de la cuina, que li dona un aspecte glamurós i festiu al plat, a més que aporta cruixent i acompanyament de pa a la sopa. A tal efecte, és molt important l’elecció dels bols o tassons on acabarem de cuinar la sopa, ja que han de suportar altes temperatures al forn (la pasta fullada necessitarà uns 200 °C). De fet, hi ha al mercat uns bols específics per a este tipus de preparacions.

També et pot interessar

stats