Sopa "tarator" amb salmó fumat
Recepta búlgara
Prepararem una sopa tarator, una recepta balcànica superrefrescant. És típica especialment a Bulgària i Albània i se sol servir en un bol com a refresc que ajuda a passar els calorosos dies d'estiu a la zona. Es considera un aperitiu que se serveix només per a ser begut.
Anota els ingredients!
Ingredients
- 1/2 poma Granny Smith
- 1 paquet de salmó fumat
- 1 bossa de canonges
- 8 tomaques cherry
Per a la sopa:
- 250 g de iogurt grec
- 50 g d'anous pelades
- 2 cogombres
- 2 alls
- Aigua
- Pebre blanc
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Triturem els cogombres, els alls i les anous amb el iogurt, l’aigua, l’oli i la sal.
- Tallem la poma i les tomaques.
- Fem una base amb la sopa “tarator”.
- Muntem una ensalada amb el salmó, els canonges, les tomaques, unes anous i la poma.
Nutrició: canonges
Són una excel·lent font de vitamines A i C, i de minerals com el calci, el ferro i el magnesi. A diferència dels espinacs, els canonges contenen una quantitat molt baixa d'àcid oxàlic, que és una substància que pot interferir en l'absorció del calci i altres minerals. Per tant, els canonges són una opció excel·lent per a aquells que volen augmentar la ingesta de calci i altres nutrients sense preocupar-se per l'efecte de l'àcid oxàlic.