Sopa "tarator" amb salmó fumat

Fàcil
30 minuts
2 persones

Recepta búlgara

Sopa "tarator" amb salmó fumat
Sopa "tarator" amb salmó fumat
02 de juny 2023 - 19:59

Prepararem una sopa tarator, una recepta balcànica superrefrescant. És típica especialment a Bulgària i Albània i se sol servir en un bol com a refresc que ajuda a passar els calorosos dies d'estiu a la zona. Es considera un aperitiu que se serveix només per a ser begut.

Anota els ingredients!

  • 1/2 poma Granny Smith
  • 1 paquet de salmó fumat
  • 1 bossa de canonges 
  • 8 tomaques cherry

Per a la sopa: 

  • 250 g de iogurt grec
  • 50 g d'anous pelades 
  • 2 cogombres
  • 2 alls
  • Aigua
  • Pebre blanc
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Triturem els cogombres, els alls i les anous amb el iogurt, l’aigua, l’oli i la sal.
  2. Tallem la poma i les tomaques.
  3. Fem una base amb la sopa “tarator”.
  4. Muntem una ensalada amb el salmó, els canonges, les tomaques, unes anous i la poma.

Nutrició: canonges

Són una excel·lent font de vitamines A i C, i de minerals com el calci, el ferro i el magnesi. A diferència dels espinacs, els canonges contenen una quantitat molt baixa d'àcid oxàlic, que és una substància que pot interferir en l'absorció del calci i altres minerals. Per tant, els canonges són una opció excel·lent per a aquells que volen augmentar la ingesta de calci i altres nutrients sense preocupar-se per l'efecte de l'àcid oxàlic.

També et pot interessar

stats