Sopa de wonton a la valenciana
Cuina fusió
Proposem un plat d’eixos que es poden dir “de fusió”: una sopa de wonton a la valenciana. Wonton, wantan, wantun… Segons el lloc, l’anomenen d’una manera o d’una altra i s’ha fet molt popular.
Anota els ingredients que necessitem:
Ingredients
- 100 g de magre de porc picat
- 100 g de cansalada entreverada picada
- 50 g de pa
- 2 ous
- 2 carxofes
- Oblies de wonton
- Pebre
- Anou moscada
- Canella
- Ratlladura de llima
- Julivert picat
- Sal
Per a la sopa:
- 2 l de caldo de pollastre
- 1 carlota
- 1 xirivia
- 1 napicol
- 2 fulles de col rissada verda
Elaboració
- Pastem el magre i la cansalada i hi afegim les espècies i la ratlladura de llima.
- Hi afegim els ous i el pa i ho pastem.
- Farcim les oblies i formem els pastissets.
- Coem en el caldo la col rissada, la carlota, la xirivia i el napicol.
- Hi afegim els wonton i ho coem durant 5 minuts.
- Tallem les carxofes molt fines i les fregim.
- Servim la sopa i la coronem amb les carxofes.
Nutrició: carn de porc
La carn de porc és una excel·lent font de proteïnes d'alt valor biològic, ja que conté tots els aminoàcids essencials. Aquestos nutrients són d’absorció lenta per l'organisme, la qual cosa fa que romanguen més temps en l'estómac i, per tant, generen més sacietat i necessiten calories extra per a digerir-les. A més, disminueixen l'impacte glucèmic d'un menjar, perquè fan que la glucosa present en la resta dels aliments que es consumixen en el mateix plat (pastes, creïlla, moniato, arròs, cereals) no impacte o no s'eleve ràpidament en sang i, per tant, no provoque pics d'insulina.