Superentrepà de calamar i carn de cavall
Esmorzarot
Alerta, esmorzadors i amants dels entrepans en general, presteu la màxima atenció al que prepararem a continuació: un superentrepà de calamar i carn de cavall. Prepareu un bon pa, que no podreu resistir-vos a fer-lo a casa.
Necessitareu:
Ingredients
- 250 g de filet de carn de cavall
- 4 calamars de platja xicotets
- 2 carxofes
- 1 barra de pa del bo
Per a la picada:
- 25 g de cacaus del collaret
- 25 g de tramussos
- 1 vitet en vinagre
- 1 all
- 1 llima
- Olives verdes
- Julivert fresc
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Piquem els ingredients de la picada i els integrem bé.
- Netegem i laminem les carxofes.
- Les passem per la planxa i les reservem.
- Torrem a la planxa els calamars i la carn, prèviament salada.
- Obrim el pa i hi disposem les carxofes, la carn, els calamars i la picada.
Nutrició: carn de cavall
Per a la gent que té intolerància a la proteïna de vaca, la carn de cavall és una excel·lent opció rica en ferro, vitamines i proteïnes. A causa de l'escassa presència de greixos i calories en la seua composició, és ideal per a persones que pateixen colesterol o sobrepés. Té menys greix que el corder i el porc i és tan lleugera i digestiva com la del pollastre.
La carn de cavall constitueix la major font dietètica de ferro ‘hemo’ d'elevada biodisponibilitat. En quantitats similars o superiors que la vedella, fa que fins i tot les dones embarassades amb anèmia puguen incloure aquesta carn en la seua dieta.