Suquet de rap amb allioli de safrà i taronja
Un plat ideal per a qualsevol celebració
En aquesta recepta tractarem un plat perfecte per a qualsevol celebració i que els agrada tant a majors com a menuts. A més, farem servir un producte molt nostre: la tomaca seca, desconeguda per a molta gent, però que ha existit sempre.
Ingredients
- 1 kg de rap
- 1 calamar de platja
- Farina
- 400 g de creïlles blanques
- 1 l de caldo de peix
Per a la picada:
- Cacau fregit sense pell
- 25 g de tomaca seca
- Alfàbega
- Pebre roig
- 2 alls
- Julivert
- Oli OVE
- Sal
Per a l’allioli:
- 1 ou
- Oli de gira-sol
- 1 taronja
- Safrà en pols
Elaboració
- Piquem l’alfàbega, el cacau, la tomaca seca i els alls pelats amb un raig d’oli i ho reservem.
- Muntem un allioli amb una mica de suc de taronja i safrà i el reservem.
- Enfarinem i fregim, per separat, el rap i el calamar tallats en rodanxes.
- En una cassola posem unes cullerades de la picada, ho cobrim amb caldo de peix i hi agreguem les creïlles.
- Quan estiguen ja quasi cuinades les creïlles, hi afegim el rap.
- Ho cuinem uns minuts i ho retirem del foc.
- Escudellem el rap amb els calamars per damunt i decorem el plat amb l’allioli de safrà.
El rap és un peix amb molt poques calories, molt baix en greix i ric en proteïnes d’alt valor biològic. A més, destaca pel seu contingut en potassi i en fòsfor i té una quantitat important de magnesi.