Tacos de costella amb pico de gallo
Per a compartir
Prepararem uns tacos de costella amb pico de gallo, perfectes per a menjars multitudinaris, on els mateixos comensals es poden preparar el plat com els done la gana.
Prepara:
Ingredients
- 1 kg de costella de porc
- 1 pot de dacsa dolça
- 1 pimentó verd
- 1 pimentó roig
- 1 tomaca
- Ceba roja
- Llima dolça
- Oli OVE
- Celiandre fresc
- Pebre negre
- Sal
Per a la massa:
- 250 g de farina de dacsa
- 250 g d'aigua
Per a la salsa:
- 2 tomaques
- 1 ceba
- 4 alls
- 1 vitet d'arbre
- 1 vitet serrà
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Salpebrem la carn i la posem en una font amb aigua.
- Ho enfornem a 180 °C durant 2 o 3 hores i a mitjan cocció ho tapem.
- Esmicolem la carn i la reservem.
- Pastem la farina amb l’aigua.
- Formem boles, les aplanem i les torrem a la planxa.
- Tallem les verdures a daus xicotets.
- Les adobem amb oli, suc de llima, pebre i celiandre.
- Torrem la ceba, els alls, els vitets i les tomaques, i ho triturem.
- Servim els tacos amb el pico de gallo i la carn.
- Ho acabem amb la salsa.
El pico de gallo
El pico de gallo és una salsa, ensalada o guarnició fresca i crua originària de Mèxic, amb variants depenent de la regió on s’elabore. És refrescant, lleugerament picant i àcida. Se sol utilitzar com a acompanyament o condiment en una àmplia varietat de plats mexicans i llatins, com els tacos, burritos, quesadillas o simplement com a complement per a donar sabor i frescor als menjars. És una opció molt popular per senzilla i saborosa.