Tacos de llagostins

Fàcil
2 hores
4 persones

Un toc mexicà

Tacos de llagostins
Tacos de llagostins
27 de desembre 2022 - 19:59

Hui tornem a viatjar mentre cuinem. Concretament, ens n'anem a Mèxic, ja que farem tacos. Normalment els associem a la carn, però en aquesta ocasió els farem amb llagostins. Sorpresos?

Anoteu els ingredients!

  • Tacos o coquetes de blat 100% integral 
  • Llagostins cuits 
  • 1 pimentó roig
  • 1 pimentó verd
  • 1 llanda de dacsa
  • 1 paquet de quicos
  • 1 ceba roja
  • 1 alvocat
  • 1 tomaca
  • 1 llima
  • 1 vitet roig coent
  • Celiandre fresc
  • Pebre negre
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Fem una crema amb l’alvocat, oli, sal, llima i pebre.
  2. La reservem dins d’una mànega pastissera.
  3. Tallem els pimentons, la tomaca i la ceba.
  4. Hi afegim la dacsa, el vitet, el celiandre i ho amanim bé.
  5. Piquem els quicos i pelem els llagostins.
  6. Calfem els tacos o les coquetes i els farcim amb les verdures i els llagostins, o disposem el farcit per damunt.
  7. Ho servim amb la crema d’alvocat i la pols de quicos.

Nutrició: el marisc

És un dels elements indispensables a les cases per Nadal. Principalment, tenim crustacis (cos articulat cobert per una corfa exterior) i mol·luscos (closques i petxines, encara que els cefalòpodes es consideren també mol·luscos).

Hi ha diferències nutricionals entre unes espècies i altres, però, en general, el marisc és beneficiós en qualsevol dieta equilibrada, perquè presenta nutrients similars als del peix blanc. Té un alt contingut de vitamines (E, A, àcid fòlic) i minerals beneficiosos per a l'organisme (iode, magnesi, potassi, sodi). Entre els minerals que aporta, destaca el ferro. A més, és ric en àcids grassos poliinsaturats, que aporten beneficis per a la salut i contrarresten l'efecte del seu percentatge de colesterol. Generalment, presenta un baix nivell calòric i es considera un aliment assaciant per ser ric en proteïna. També és ric en sodi, per la qual cosa els hipertensos han de consumir-ne amb moderació. En este cas, es recomana més el consum de marisc fresc, perquè presenta un menor contingut de sodi que el congelat.

També et pot interessar

stats