Tacos de llagostins
Un toc mexicà
Hui tornem a viatjar mentre cuinem. Concretament, ens n'anem a Mèxic, ja que farem tacos. Normalment els associem a la carn, però en aquesta ocasió els farem amb llagostins. Sorpresos?
Anoteu els ingredients!
Ingredients
- Tacos o coquetes de blat 100% integral
- Llagostins cuits
- 1 pimentó roig
- 1 pimentó verd
- 1 llanda de dacsa
- 1 paquet de quicos
- 1 ceba roja
- 1 alvocat
- 1 tomaca
- 1 llima
- 1 vitet roig coent
- Celiandre fresc
- Pebre negre
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Fem una crema amb l’alvocat, oli, sal, llima i pebre.
- La reservem dins d’una mànega pastissera.
- Tallem els pimentons, la tomaca i la ceba.
- Hi afegim la dacsa, el vitet, el celiandre i ho amanim bé.
- Piquem els quicos i pelem els llagostins.
- Calfem els tacos o les coquetes i els farcim amb les verdures i els llagostins, o disposem el farcit per damunt.
- Ho servim amb la crema d’alvocat i la pols de quicos.
Nutrició: el marisc
És un dels elements indispensables a les cases per Nadal. Principalment, tenim crustacis (cos articulat cobert per una corfa exterior) i mol·luscos (closques i petxines, encara que els cefalòpodes es consideren també mol·luscos).
Hi ha diferències nutricionals entre unes espècies i altres, però, en general, el marisc és beneficiós en qualsevol dieta equilibrada, perquè presenta nutrients similars als del peix blanc. Té un alt contingut de vitamines (E, A, àcid fòlic) i minerals beneficiosos per a l'organisme (iode, magnesi, potassi, sodi). Entre els minerals que aporta, destaca el ferro. A més, és ric en àcids grassos poliinsaturats, que aporten beneficis per a la salut i contrarresten l'efecte del seu percentatge de colesterol. Generalment, presenta un baix nivell calòric i es considera un aliment assaciant per ser ric en proteïna. També és ric en sodi, per la qual cosa els hipertensos han de consumir-ne amb moderació. En este cas, es recomana més el consum de marisc fresc, perquè presenta un menor contingut de sodi que el congelat.