Directes
Ara en la televisió
ESPECIAL INFORMATIU

Tall redó de vedella amb moniato

Fàcil
90 minuts
4 persones

“Vedella mansa, de totes les vaques mama”

Tall redó de vedella amb moniato
22 de febrer 2023 - 19:59
  • 1 tall redó de vedella
  • 200 ml de vi negre
  • 2 tomaques 
  • 2 carlotes 
  • 4 fulles de llorer 
  • 1 cullerada de farina 
  • 1-2 moniatos rojos
  • 2 creïlles
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 branca d'api 
  • 1 escarola 
  • 1 magrana
  • Romer fresc
  • Caldo de carn
  • Pebre negre 
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Salpebrem la carn i la untem amb oli.
  2. Marquem la carn i la posem en una font.
  3. Hi incorporem les verdures, excepte el moniato i la creïlla, i ho enfornem a 180 ºC.
  4. Traiem la carn del forn i la reservem.
  5. Desglacem la font amb vi i una miqueta de caldo.
  6. Ho deixem coure i ho colem.
  7. Diluïm farina en la resta del caldo i ho incorporem al caldo desglaçat.
  8. Ho deixem coure perquè reduïsca.
  9. Ofeguem els moniatos i la creïlla.
  10. Hi afegim el romer i ho deixem coure a foc lent.
  11. Servim la carn amb la salsa i la guarnició de creïlla i moniato.
  12. Ho acompanyem amb una ensalada d’escarola i magrana.

Nutrició: Tall redó de vedella

Es tracta d’una carn magra, molt indicada per als xiquets, ja que el filet ix molt net, sense dificultat per a menjar-lo. No té ni ossos, ni pell, ni nervis ni greix. Té un contingut important en proteïnes d'alt valor biològic, no conté hidrats de carboni i es considera una bona font de minerals, sobretot de ferro ‘hemo’ i zinc. També en són destacables el magnesi, el fòsfor i les vitamines del grup B.

Receptes amb carn

També et pot interessar