Tall redó de vedella amb moniato
“Vedella mansa, de totes les vaques mama”
El tall redó és una part de la vedella, el que passa és que té una forma tan perfecta, i l’hauràs vist tantes vegades emmalladeta, que pareix que siga un plat ja preparat. Hui el preparem amb moniatos al romer.
Necessitaràs els següents ingredients:
Ingredients
- 1 tall redó de vedella
- 200 ml de vi negre
- 2 tomaques
- 2 carlotes
- 4 fulles de llorer
- 1 cullerada de farina
- 1-2 moniatos rojos
- 2 creïlles
- 1 cabeça d'alls
- 1 branca d'api
- 1 escarola
- 1 magrana
- Romer fresc
- Caldo de carn
- Pebre negre
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Salpebrem la carn i la untem amb oli.
- Marquem la carn i la posem en una font.
- Hi incorporem les verdures, excepte el moniato i la creïlla, i ho enfornem a 180 ºC.
- Traiem la carn del forn i la reservem.
- Desglacem la font amb vi i una miqueta de caldo.
- Ho deixem coure i ho colem.
- Diluïm farina en la resta del caldo i ho incorporem al caldo desglaçat.
- Ho deixem coure perquè reduïsca.
- Ofeguem els moniatos i la creïlla.
- Hi afegim el romer i ho deixem coure a foc lent.
- Servim la carn amb la salsa i la guarnició de creïlla i moniato.
- Ho acompanyem amb una ensalada d’escarola i magrana.
Nutrició: Tall redó de vedella
Es tracta d’una carn magra, molt indicada per als xiquets, ja que el filet ix molt net, sense dificultat per a menjar-lo. No té ni ossos, ni pell, ni nervis ni greix. Té un contingut important en proteïnes d'alt valor biològic, no conté hidrats de carboni i es considera una bona font de minerals, sobretot de ferro ‘hemo’ i zinc. També en són destacables el magnesi, el fòsfor i les vitamines del grup B.