Tallarins de carabasseta amb pesto roig
“Ser com Sant Roc i la carabasseta”
Tenim uns tallarins de carabasseta amb pesto roig, crema d’alvocat i un còctel (o “salpicón”) de vegetals. Només de sentir el nom, ja estaràs salivant. Açò és irresistible inclús per als més carnívors. És un plat molt senzillet, fresc i atractiu, la veritat. Prenem nota dels ingredients i et presente un element molt especial que utilitzarem.
Ingredients
- 150 g de dacsa
- 2 carabassetes
- 1 alvocat
- 1 llima
- 1 ceba roja
- Julivert fresc
- Pebre negre
- Oli OVE
- Sal
Per al pesto roig:
- 50 g de tomaca seca
- 25 g d'anous
- Alfàbega fresca
- Julivert fresc
- Oli OVE
- Suc de llima
- Pebre negre
- Sal
- 1 all
Elaboració
- Tallem la carabasseta a tires fines i la reservem.
- Fem una crema matxucant l’alvocat amb julivert, oli, sal i suc de llima.
- Saltem la ceba roja amb la dacsa, i hi afegim pebre negre.
- Triturem els ingredients del pesto roig i el reservem.
- Servim la crema d’alvocat, hi afegim la ceba i la dacsa i, finalment, els tallarins amb el pesto roig.
- Ho decorem amb alfàbega.
Nutrició: carabasseta.
Té més aigua i menys fibra que la carabassa. Fàcil de digerir i amb un lleuger efecte laxant, ideal en cas de problemes digestius i restrenyiment. Baixa en calories, la millor manera de consumir-la és en cru.
L'alvocat
Es tracta d’una fruita: una fruita particular: té poc sucre i molts lípids i calories (en comparació amb altres vegetals). A diferència de la resta de fruites que a penes en contenen, té molta vitamina E, i diuen que reuneix l'àcid oleic de l'oli d'oliva, la vitamina A